ΥΨΩΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

Είμαστε όλοι και όλες διαφορετικοί/ές, όλοι/ες μοναδικοί/ές και όλοι/ες ίσοι/ες. Κανένας άνθρωπος από τις κοινωνίες μας δεν πρέπει να μείνει πίσω ή να περιθωριοποιηθεί εξαιτίας του ποιοι/ες είμαστε ή από πού προερχόμαστε.

Αλλά τώρα, πολλοί/ές από εμάς μοιραζόμαστε την αίσθηση ότι η Ευρώπη κατευθύνεται εντελώς προς λανθασμένη κατεύθυνση. Βλέπουμε ηγέτες να διαδίδουν το μίσος και τον φόβο, πολιτικούς να καταστέλλουν ειρηνικούς ακτιβιστές/στριες και ισχυρούς ανθρώπους να πιέζουν για πολιτικές που μας κάνουν φτωχότερους/ες και καταστρέφουν το περιβάλλον μας.

Για να αλλάξουν τα πράγματα, η φωνή μας έχει σημασία. Αλλά πρέπει να φωνάξουμε δυνατά για να ακουστούμε. Και οι ευρωεκλογές του Μαΐου μας δίνουν μια ευκαιρία να κάνουμε κάτι τέτοιο.

Μαζί, μπορούμε να ανεβάσουμε την ένταση σχετικά με τα πράγματα που θέλουμε να αλλάξουμε, να αμφισβητήσουμε και να προκαλέσουμε τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας για να οικοδομήσουμε δίκαιες, ελεύθερες και ίσες κοινωνίες όπου…

  • Μπορούμε όλοι και όλες να ζούμε ελεύθεροι/ες από το μίσος, τη βία και την καταπίεση, να αντιμετωπιζόμαστε δίκαια και να διατηρούμε τον έλεγχο των σωμάτων μας και των ζωών μας.
  • Μπορούμε όλοι και όλες να είμαστε σε θέση να φροντίσουμε τον εαυτό μας και τις οικογένειές μας με αξιοπρεπή τρόπο, χωρίς να επιτρέπεται κανένας και καμία να μένει πίσω.
  • Θα είμαστε ελεύθεροι/ες να αγαπάμε όποιον θέλουμε, να διαδηλώνουμε ειρηνικά χωρίς φόβο, να έχουμε πρόσβαση σε ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης και να έχουμε πρόσβαση στη δικαιοσύνη σε ελεύθερα και δίκαια δικαστήρια.
  • Θα καλωσορίζουμε τους ανθρώπους που δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους λόγω του πολέμου, της φτώχειας και των διώξεων.
  • Οι κυβερνήσεις μας θα αντιμετωπίζουν το γεγονός ότι η Ευρώπη είναι μια από τους χειρότερους ρυπαίνοντες δρώντες στον κόσμο και θα αρχίσουν αμέσως να προστατεύουν το περιβάλλον και τις ανθρώπινες ζωές σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και τι κάνουν οι νέοι και οι νέες γι’ αυτά.

ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ

1. Ακολουθήστε το #TurnItUp στα κοινωνικά δίκτυα, μιλήστε για το τι χρειάζεται να αλλάξει όπου ζείτε, και μοιραστείτε το με τα δίκτυά σας.

2. Συμμετάσχετε στο κίνημα εκατομμυρίων ανθρώπων της Αμνηστίας, και κινητοποιηθείτε για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως.

3. Ψηφίστε στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 26 Μαΐου 2019, με κριτήριο τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΔΙΑΒAΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΑΒAΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΑΒAΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΑΒAΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΑΒAΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΑΒAΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.