ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ!

Δημοσιεύθηκε στις 14 Μαΐου 2019, 11:10Εκτύπωση

Ο κόσμος μας είναι πολύτιμος. είναι μοναδικός. Θέλουμε να τον προστατεύσουμε, να ζήσουμε ευτυχισμένοι/ες σε αυτόν, σήμερα και στο μέλλον.

Αλλά ο ίδιος ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι απειλητικός. Η κλιματική αλλαγή είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας, συνεπώς οι πολιτικοί μας πρέπει να αντιμετωπίσουν το γεγονός ότι η Ευρώπη είναι μία από τις χειρότερες πηγές ρύπανσης στον κόσμο και να ενεργήσουν, τώρα, αποφασιστικά, για να αλλάξει αυτό το γεγονός.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να προβάλει τον εαυτό της ως παγκόσμιο ηγέτη στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, αλλά διάφορες περιβαλλοντικές ομάδες λένε ότι οι χώρες της ΕΕ δεν κάνουν αρκετά για να αποφύγουν την καταστροφική κλιματική αλλαγή.

Πρέπει λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα κλίμα αλλαγής - επειγόντως! Η Ευρώπη πρέπει να επαναφέρει τους στόχους μείωσης των εκπομπών, έτσι ώστε να μπορέσει να επιτευχθεί ο στόχος του περιορισμού της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας στο 1,5%. Κάτι τέτοιο απαιτεί πιο φιλόδοξες πολιτικές, όπως η μετάβαση στην ανανεώσιμη ενέργεια κατά 100%, η μετάβαση σε μια οικονομία με μηδενικές εκπομπές άνθρακα, καθώς και η παροχή βοήθειας στους ανθρώπους στις αναπτυσσόμενες χώρες που πλήττονται περισσότερο από την κλιματική αλλαγή.

Μας λένε συνεχώς ότι οι νέοι και οι νέες είναι το μέλλον, οπότε οι άνθρωποι χρειάζεται να ακούνε όταν ζητάμε δράσεις για το μέλλον μας! Βλέπουμε ήδη τον τεράστιο αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι σχολικές απεργίες για το κλίμα. Τώρα είναι η στιγμή να το οικοδομήσουμε περισσότερα πάνω σε αυτό.

 

Άνθρωποι όπως η Luisa Neubauer κινητοποιούνται ήδη για την αλλαγή του κλίματος:

 

«Ξεκινήσαμε το κίνημα #FridaysForFuture το 2018 για να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση μας να αναλάβει πραγματική δράση για το κλίμα, να εκπληρώσει τους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού και να προστατεύσει το μέλλον και τον πλανήτη μας.

Εδώ και δεκαετίες δεν έχουμε κάνει τίποτα για να προστατέψουμε το μέλλον μας και τον πλανήτη, και η κυβέρνησή μας εξακολουθεί να αποτυγχάνει. Γι' αυτό διαδηλώνουμε εδώ και μήνες και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ενεργήσει η κυβέρνηση.

Η Ευρώπη ευδοκιμεί στην ποικιλομορφία, οπότε το ζήτημα δεν είναι απλά να ακουστούμε δυνατά, είναι να είμαστε διαφορετικοί. Χρειάζεται να οικοδομήσουμε συμμαχίες με ανθρώπους διαφορετικούς, από άλλες χώρες και άλλα περιβάλλοντα.

Χρειάζεται όλοι και όλες να υψώσουμε το ανάστημά μας και να απαιτήσουμε την αλλαγή που θέλουμε να δουμε στην Ευρώπη».

Με τις ευρωεκλογές του Μαΐου πολύ κοντά, είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναγκάσουμε τους πολιτικούς να μας ακούσουν, και δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο:

• TURN IT UP για την κλιματική δικαιοσύνη, κοινοποιώντας αυτή τη σελίδα

• Ακολουθήστε το #TurnItUp στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υψώστε τη φωνή σας για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν

• Δώστε στους πολιτικούς να καταλάβουν τι πιστεύετε, ψηφίζοντας στις ευρωεκλογές τον Μάιο με κριτήριο τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ/ΕΣ ΝΕΟΙ/ΕΣ

 

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.