ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Εκτός από τις τοπικές ομάδες και τα θεματικά δίκτυα, στην καρδιά του ακτιβισμού μας βρίσκονται και οι φοιτητικές ομάδες!

Σε όλο τον κόσμο, οι νέες και οι νέοι ήταν πάντα φορείς της αλλαγής και αυτό ισχύει και για την Διεθνή Αμνηστία από το ξεκίνημα της δράσης της. Το 1961, δύο φοιτητές στην Πορτογαλία συλλαμβάνονται και καταδικάζονται σε πολυετή φυλάκιση επειδή έκαναν πρόποση για την ελευθερία. Αυτή η άδικη φυλάκιση άναψε τη φλόγα που πυροδοτεί το έργο της Διεθνούς Αμνηστίας μέχρι και σήμερα!

Οι φοιτητικές ομάδες δημιουργούνται και ενεργοποιούνται από ανθρώπους όπως εσύ, φοιτήτριες και φοιτητές που θέλουν με μικρά και μεγάλα βήματα να αλλάξουν τον κόσμο, αναλαμβάνοντας δράση για τη δικαιοσύνη και την προστασία κάθε ανθρώπινου δικαιώματος μέσα από ένα τοπικό και ταυτόχρονα διεθνές κίνημα. Γινόμαστε η φωνή για εκείνους/ες που τα δικαιώματά τους παραβιάζονται και ευαισθητοποιούμε τον κόσμο των σχολών μας. Συμβάλλουμε ώστε η φλόγα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να μείνει αναμμένη μέσα στο Πανεπιστήμιο και να δημιουργήσει νέες εστίες υπεράσπισης.

Θέλω να αποτελέσω μέλος μίας συνεκτικής και δυναμικής ομάδας νέων με όραμα για έναν κόσμο που σέβεται την αξία του ανθρώπου.

Μ. Κ.

Γιατί να γίνω ακτιβίστρια/στης;

Γιατί γίνεσαι κομμάτι στην προσπάθεια για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο! Εντάσσεσαι σε μια μεγάλη ομάδα φοιτητών/τριών ακτιβιστών/στριών των οποίων η δημιουργικότητα, η δέσμευση και ο ενθουσιασμός γίνονται παράγοντας αλλαγής.

Γιατί σήμερα, η δράση για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι εξαιρετικά αναγκαία, στην Ελλάδα και διεθνώς. Μαζί, ενωμένοι/ες και αποφασιστικοί/ες, μπορούμε να φέρουμε πραγματικές αλλαγές.

Γιατί έχεις τη δυνατότητα να εμπνεύσεις και να κινητοποιήσεις τη δική σου πανεπιστημιακή κοινότητα για όσα σας απασχολούν, με την συνεχή ενημέρωση και υποστήριξη από τη Διεθνή Αμνηστία.

Γιατί  αναπτύσσεις τις δεξιότητές και τη δημιουργικότητα σου ως ακτιβιστής/στρια μέσα από την ομαδική δουλειά, μαθαίνεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους τρόπους υπεράσπισής τους, καθώς και αποκτάς εμπειρία.

Θέλω να ασχοληθώ με τον ακτιβισμό, γιατί ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος αν όλοι μας, ειδικά οι νέοι, δώσουμε λίγο από την ενέργεια μας για καλό σκοπό.

Χ.-Κ. Π.

Πώς συμμετέχω σε μια φοιτητική ομάδα;

Εφόσον είσαι φοιτητής/τρια μπορείς να πάρεις μέρος σε μια ήδη υπάρχουσα φοιτητική ομάδα, να συμμετάσχεις με άλλες/ους φοιτήτριες/τες και να αναπτύξετε τη δράση σας μέσα από ομάδες σε πόλεις ή και να ξεκινήσεις μια νέα ομάδα δράσης στο πανεπιστήμιό σου. Μπορείς επίσης να γίνεις νεανικό Μέλος της οργάνωσης και με αυτόν τον τρόπο να συμβάλλεις στο όραμα της Διεθνούς Αμνηστίας, αποκτώντας έναν πιο ενεργό ρόλο.

Οι ομάδες συναντιούνται τακτικά και οργανώνουν δημόσιες δράσεις και εκδηλώσεις για να υποστηρίξουν τις εκστρατείες της οργάνωσης, εκπροσωπούν τη Διεθνή Αμνηστία σε μουσικά ή κινηματογραφικά φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις, γράφουν επιστολές και ετοιμάζουν υλικά υποστήριξης ή πίεσης, διοργανώνουν εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης για την υλοποίηση των δράσεων των ομάδων. Συνεργάζονται με άλλες ομάδες και δίκτυα της Διεθνούς Αμνηστίας, όπως και με άλλες οργανώσεις που ενδιαφέρονται και δρουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κυρίως, όμως, γίνονται μια κοινότητα και περνούν δημιουργικά και ευχάριστα στις συναντήσεις και στις δράσεις που διοργανώνουν με στόχο και συνδετικό κρίκο τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.