ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Δημοσιεύθηκε στις 15 Απριλίου 2010, 07:24Εκτύπωση

Παγκόσμιος Μαραθώνιος Γραμμάτων 2009
Στο πλαίσιο των 16 Ημερών Ακτιβισμού για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, που ξεκινούν στις 25 Νοεμβρίου και κορυφώνονται στις 10 Δεκεμβρίου, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας διοργανώνει μια μεγάλη εκστρατεία αποστολής γραμμάτων, τον «Παγκόσμιο Μαραθώνιο Γραμμάτων 2009». Η εκστρατεία αυτή διοργανώνεται κάθε χρόνο και κατά τη διάρκειά της προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε όσα μπορούμε περισσότερα γράμματα θεσμικής πίεσης και κάρτες συμπαράστασης προς γυναίκες των οποίων τα δικαιώματα παραβιάζονται.

Με τη βοήθεια και την υποστήριξή σας, έχουμε συλλέξει 3625 γράμματα!!!

 
Συμβουλές για γράμματα
Κάντο απλά. Τα γράμματά σου δεν χρειάζεται να είναι μακροσκελή και λεπτομερή. Ακολούθησε τις οδηγίες που παρέχονται για κάθε υπόθεση. Απλά μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης είναι αρκετά, όπως για παράδειγμα «σου εύχομαι ειρήνη και ευτυχία για το μέλλον» ή «σε σκέφτομαι». Μην γράφεις ποτέ πολιτικά σχόλια.

Κάντο προσωπικό. Θα έχουν μεγαλύτερη επίδραση, εάν χρησιμοποιήσεις δικές σου λέξεις για να εκφράσεις τα ερωτήματα, χρησιμοποιώντας και τις πληροφορίες που σου παρέχονται εδώ για να σε καθοδηγήσουν. Εάν έχεις ειδικές γνώσεις σχετικά με κάποια χώρα ή υπόθεση, είσαι ελεύθερος/η να προσθέσεις παραπάνω πληροφορίες.

Γράψε στη γλώσσα που γνωρίζεις καλά. Είναι σημαντικό το μήνυμα σου να είναι μια καλοπροαίρετη φράση συμπαράστασης, σε οποιαδήποτε γλώσσα. Γράψε στην γλώσσα του αποδέκτη μόνο στην περίπτωση που είσαι σίγουρος/η ότι το μήνυμά σου είναι ξεκάθαρο. Διαφορετικά, είναι καλύτερο να γράψεις στα αγγλικά ή στην μητρική σου γλώσσα. Ακόμη και αν οι αποδέκτες δεν καταλαβαίνουν τη γλώσσα, θα ξέρουν ότι νοιάζεσαι και ότι λαμβάνουν διεθνή υποστήριξη.
Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Μαραθώνιο
Πώς επιλέγονται οι υποθέσεις για τον «Παγκόσμιο Μαραθώνιο Γραμμάτων»;
Επιλέγουμε ατομικές υποθέσεις, για τις οποίες γνωρίζουμε ότι η αποστολή των μηνυμάτων συμπαράστασης θα ωφελήσει πραγματικά το εν λόγω άτομο ή οικογένεια ή τα μέλη και τους εργαζόμενους μιας οργάνωσης. Φροντίζουμε επίσης να βεβαιωθούμε ότι οι άνθρωποι επιθυμούν να αποτελούν μέρος της εκστρατείας της Διεθνούς Αμνηστίας και ότι είναι ασφαλές για εκείνους να λαμβάνουν κάρτες και να δημοσιεύονται οι διευθύνσεις τους. Προσπαθούμε τέλος, να βοηθήσουμε διαφορετικές ομάδες ανθρώπων και να συνδράμουμε στη βελτίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε διαφορετικές χώρες.

Γιατί διοργανώνουμε αυτή την εκστρατεία μια φορά το χρόνο, εφόσον στέλνουμε γράμματα κατά τη διάρκεια ολόκληρου του χρόνου;
Όταν πολλά γράμματα καταφθάνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα δημιουργούν μεγαλύτερο αντίκτυπο. Επίσης, μπορούμε να ελέγξουμε ότι είναι ασφαλές για τα άτομα να λαμβάνουν γράμματα κατά τη διάρκεια του μήνα του Μαραθωνίου Γραμμάτων, κάτι που δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα συνεχιστεί επ’ άπειρον.

Τι γίνεται τον υπόλοιπο χρόνο;
Εάν επιθυμείς να αναλάβεις περαιτέρω δράση για τις υποθέσεις που συμπεριλαμβάνονται στον Παγκόσμιο Μαραθώνιο Γραμμάτων και για άλλες ατομικές υποθέσεις υπερασπιστών των ανθρώπινων δικαιωμάτων, επικοινώνησέ στο activism@amnesty.org.gr.

Γιατί πρέπει να δίνω το όνομά μου και την ηλεκτρονική μου διεύθυνση μου; Είναι ασφαλές;
Ζητάμε από τους ανθρώπους να γράφουν το όνομά τους και το email τους, ώστε να φαίνεται ότι το μήνυμα προέρχεται από αληθινά πρόσωπα. Επιπλέον, δίνεται και η δυνατότητα στον αποδέκτη να απαντήσει.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.