ΣΕΡΒΙΑ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΡΟΜΑ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΞΩΣΗΣ! - (UA 85/12)

Δημοσιεύθηκε στις 29 Μαρτίου 2012, 20:49Εκτύπωση

Δυστυχώς, το πρωί της Πέμπτης, 26 Απριλίου, ξεκίνησαν οι εξαναγκαστικές εξώσεις στον καταυλισμό Ρομά Μπελβίλ, έξω από το Βελιγράδι.

Οι σερβικές αρχές προχώρησαν στις εξώσεις παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο. Η έλλειψη διαβούλευσης με τους κατοίκους έχει επηρεάσει την κοινότητα, καθώς δημιούργησε σύγχυση και άγχος στους κατοίκους. Ένα 17χρονο κορίτσι που είναι έγκυος ενημερώθηκε ότι θα μεταφερθεί στην πόλη Νις της Σερβίας, όπου δεν έχει σπίτι και κανέναν να τη βοηθήσει. Σε μια άλλη περίπτωση, τα μέλη μιας οικογένειας μεταφέρθηκαν σε διαφορετικές περιοχές του Βελιγραδίου. Οι παρατηρητές της Διεθνούς Αμνηστίας που ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια των εξώσεων δήλωσαν: "οι άνθρωποι έρχονται σε εμάς με δάκρυα στα μάτια και μας ρωτούν τι πρέπει να κάνουν και που πρέπει να πάνε".

Ευχαριστούμε πολύ όλους και όλες που ανταποκριθήκατε άμεσα στο κάλεσμά μας, αλλά δυστυχώς η Διεθνής Αμνηστία και οι ακτιβιστές της δεν μπορούν να κάνουν τίποτα περισσότερο. Οι προσπάθειές μας, όμως, να σταματήσουν οι εξαναγκαστικές εξώσεις στην Ευρώπη συνεχίζονται. Συνέχισε να παρακολουθείς και να λαμβάνεις μέρος στις δράσεις μας!

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.