Copyright Maskot

ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2021-2022

Δημοσιεύθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2021, 12:53Εκτύπωση

Για ακόμα μία χρονιά, τα δίκτυα και οι ομάδες των εθελοντών/ριών και των ακτιβιστών/ριων μας ξεκινούν τη δράση τους! Με όρεξη και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε να βαδίζουμε προς το όραμά μας, για έναν κόσμο όπου όλες και όλοι ζουν ελεύθερα και απολαμβάνουν το σύνολο των δικαιωμάτων τους. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε δίπλα μας όσες και όσους παίρνουν, όπως κι εμείς, την αδικία προσωπικά, όσες και όσους θέλουν να συμβάλουν ώστε να ακουστεί η φωνή εκείνων που δεν ακούγονται.

Ο αγώνας για ελευθερία και αξιοπρέπεια, για τον πλήρη σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αποδείχτηκε ότι είναι ακόμη πιο κρίσιμος στην εποχή της πανδημίας. Οι παραβιάσεις δικαιωμάτων παρατηρήθηκαν σε όλα τα πεδία της καθημερινότητας, με τις πιο έντονες διακρίσεις να επιβαρύνουν πολλαπλά τα άτομα που ανήκουν στις πιο ευάλωτες ομάδες. Ωστόσο, ακόμα και μέσα σε τέτοιες συνθήκες, η δύναμη των ανθρώπων και η δράση τους για μια κοινωνία ισότητας πετυχαίνουν μικρές και μεγάλες νίκες. Ανά τον κόσμο δεν παύει ο αγώνας, και οι νίκες που αυτός γεννά, για την κατοχύρωση των γυναικείων δικαιωμάτων, για την ελευθερία της έκφρασης, για τη δικαίωση όσων έχουν υποστεί βία, για τον σεβασμό όλων πέρα από διακρίσεις κάθε χαρακτήρα.

Με την πίστη ότι μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα, διεκδικούμε δυναμικά την αλλαγή! Η υπόθεση της αλλαγής για μια οργάνωση δράσης όπως η Διεθνής Αμνηστία, βασίζεται στους ανθρώπους που αποφασίζουν να πράξουν και να ασκήσουν πίεση. Αυτή είναι και η σημασία του ακτιβισμού για εμάς, όπως αποδεικνύεται από το πάθος και τη δέσμευση των ακτιβιστριών/στων μας: η επιθυμία για αλλαγή, η πίστη πως τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να διασφαλίζονται χωρίς εξαιρέσεις, να γίνονται δημιουργική διάθεση και αποφασιστικότητα για κινητοποίηση.

Ανεξάρτητα από τη δυνατότητα χρόνου, από την ηλικία, τον τόπο διαμονής ή τις εμπειρίες, καθεμιά και καθένας μπορεί να συμβάλει στον καθημερινό αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μπορείς να ενταχθείς σε μια ομάδα ή σε κάποιο δίκτυο δράσης ανάλογα με την ιδιότητα, την πόλη διαμονής και την προτίμησή σου! Μπορείς ακόμη να επικοινωνήσεις μαζί μας για να δημιουργήσουμε μια ομάδα μαζί!

Ως ακτιβίστρια/στης της Διεθνούς Αμνηστίας, γίνεσαι μέλος ενός διεθνούς κινήματος και συμβάλεις με άμεσο τρόπο, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις επιθυμίες σου, στις δράσεις για τις εκστρατείες και τις εκκλήσεις μας. Κινητοποιούμαστε τακτικά και ευαισθητοποιούμε τις τοπικές κοινωνίες, τις/τους συμφοιτήτριές/τές μας, το φιλικό και οικογενειακό μας περιβάλλον. Οργανώνουμε εκδηλώσεις και δράσεις για την ανάδειξη υποθέσεων, γνωστοποιούμε παραβιάσεις δικαιωμάτων στην κοινωνία και τον Τύπο, συνεργαζόμαστε με άλλες ομάδες της κοινωνίας των πολιτών για να γίνουμε δυνατότερες/οι μαζί.

Ειδικά τη φετινή χρονιά, που σηματοδοτεί πολλά για τη Διεθνή Αμνηστία, καθώς γιορτάζει 60 χρόνια αδιάκοπης δράσης, θέλουμε να γνωριστούμε και να θέσουμε μαζί τις βάσεις των διεκδικήσεών μας! Γι’ αυτό, σε καλούμε να γνωρίσεις το έργο μας, τις ομάδες και τα δίκτυα ακτιβισμού μας μέσα από μια σειρά δημόσιων εκδηλώσεων και συζητήσεων, οι οποίες θα ανακοινώνονται τακτικά στο site και τα social media του Ελληνικού Τμήματος.

Για να δηλώσεις συμμετοχή στις ομάδες και τα δίκτυα, στείλε email στο activism@amnesty.org.gr, δηλώνοντάς μας για ποιο δίκτυο ή ομάδα ενδιαφέρεσαι!

Σε αυτό το ταξίδι σε θέλουμε δίπλα μας!

* Λαμβάνοντας υπόψη τις νέες συνθήκες λόγω πανδημίας και με γνώμονα της προστασία της υγείας όλων, καθώς και την ασφάλεια των ευπαθών ομάδων, οι συναντήσεις των δικτύων δράσης και των ομάδων ακτιβιστριών/στών, θα πραγματοποιηθούν σε ανοιχτούς χώρους, με αποστάσεις και με όλα τα μέτρα προστασίας, ενώ θα δίνεται και η δυνατότητα παρακολούθησης ψηφιακά.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.