ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ G20 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Δημοσιεύθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2015, 15:12Εκτύπωση

Eνημερωτικό Σημείωμα

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Οι ηγέτες του κόσμου πρέπει να δείξουν πραγματική πολιτική ικανότητα και να αποφύγουν να υποκύψουν στην αντιπροσφυγική ρητορική μετά από τις απεχθείς επιθέσεις στο Παρίσι, προτρέπει η Διεθνής Αμνηστία σήμερα.

«Τα τραγικά γεγονότα του  Παρισιού έχουν αηδιάσει και σοκάρει τον κόσμο και οι καρδιές μας και οι σκέψεις μας πηγαίνουν σε όσους έχουν επηρεαστεί από αυτή τη φρικτή επίθεση. Η απειλή της τρομοκρατίας πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και με τη μέγιστη προσοχή στη προστασία και στο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε ο John Dalhuisen, Διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και τη Κεντρική Ασία.

«Τώρα είναι επίσης η ώρα για τους παγκόσμιους ηγέτες να επιδείξουν αληθινή πολική ικανότητα και κριτήριο και να μην υποκύψουν στην αντιπροσφυγική ρητορική, που ήδη έχει ξεκινήσει από ορισμένα μέρη. Πρέπει να θυμόμαστε ότι πολλοί από αυτούς που προσπαθούν να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη διαφεύγουν το τρόμο, τον πόλεμο, τις διώξεις και στη πραγματικότητα το ίδιο το ‘Ισλαμικό Κράτος’ τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ»

«Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη αντιμετωπίζει δυο επείγουσες προκλήσεις. Η πρώτη είναι η μακροχρόνια απειλή της τρομοκρατίας. Η δεύτερη, πιο πρόσφατη, είναι η αυξημένη ροή προσφύγων και αιτούντων άσυλο στα σύνορά της. Δεν αποτελούν την ίδια πρόκληση και μόνο η μία εκ των δυο είναι απειλή. Οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να είναι προσεκτικοί ώστε να γίνει η διάκριση μεταξύ των δυο προκλήσεων και να γίνει κατανοητό ότι η ασφάλεια της Ευρώπης δεν εξασφαλίζεται με το να γυρίσουν την πλάτη στη παγκόσμια προσφυγική κρίση αλλά εξασφαλίζοντας οργανωμένη και με ανθρώπινες συνθήκες πρόσβαση για αυτούς που διαφεύγουν παρόμοιες εφιαλτικές καταστάσεις», είπε ο John Dalhuisen

 

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.