ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ: ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ!

Δημοσιεύθηκε στις 25 Ιουλίου 2011, 14:38Εκτύπωση

«Η πεταλούδα για εμάς συμβολίζει την επιθυμία να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας, να ανοίξουμε τα φτερά μας… να παλέψουμε, παίρνοντας δύναμη από τα δικαιώματά μας» Martha Munguiá, Συμμαχία της Νικαράγουας για τα Κέντρα Γυναικών.

Οι γυναίκες και τα κορίτσια στη Νικαράγουα κινδυνεύουν. Οι βιασμοί και η σεξουαλική κακοποίηση είναι ευρέως διαδεδομένα και τα δύο τρίτα των βιασμών που καταγγέλλονται αφορούν κορίτσια κάτω των 17 ετών. Από το 2008 έχει θεσπιστεί καθολική απαγόρευση της έκτρωσης, ακόμα και για κορίτσια και γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βιασμού.

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2011 (Ημέρα Εκστρατείας για την αποποινικοποίηση της έκτρωσης στην Λατινική Αμερική και Καραϊβική) οι γυναικείες οργανώσεις και οι πολίτες της Νικαράγουας θα κάνουν διαδήλωση με αιτήματα την ανάκληση της καθολικής απαγόρευσης της έκτρωσης και τον τερματισμό της ευρέως διαδεδομένης σεξουαλικής βίας εναντίον γυναικών και κοριτσιών.

Προσθέστε τη φωνή σας στον αγώνα τους! Ελάτε στην πλατεία Συντάγματος την Τετάρτη 27 Ιουλίου 18:00-20:00, για να στείλουμε όλοι μαζί ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης στις γυναίκες της Νικαράγουας, φτιάχνοντας τις δικές μας πεταλούδες. Οι πεταλούδες που θα συγκεντρωθούν από όλον τον κόσμο θα συνθέσουν με κολάζ μια μεγάλη πεταλούδα ελπίδας, την οποία θα κρατήσουν τα κορίτσια και οι γυναίκες της Νικαράγουας κατά τη διαδήλωσή τους τον Σεπτέμβριο.

Με την αλληλεγγύη σας, τα λόγια των γυναικών θα φτάσουν ένα βήμα πιο κοντά στ’ αυτιά της κυβέρνησης. Μαζί μπορούμε να κάνουμε την κυβέρνηση ν’ ακούσει και να δράσουμε για να προστατευθούν τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών στη Νικαράγουα.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.