ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ AHMED ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δημοσιεύθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2018, 14:15Εκτύπωση

Μετά από την απόφαση του Εφετείου της Ουγγαρίας να υποστηρίξει την καταδίκη του Ahmed H. για «συνέργεια σε πράξη τρομοκρατίας» κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με την αστυνομία στα σύνορα της Σερβίας με την Ουγγαρία τον Σεπτέμβριο του 2015, η Eda Seyhan, υπεύθυνη εκστρατειών για υποθέσεις τρομοκρατίας της Διεθνούς Αμνηστίας, δήλωσε:

 «Μετά από τρία χρόνια στη φυλακή, η απόφαση αυτή έρχεται ως καταστροφικό πλήγμα για τον Ahmed, τη σύζυγό του και τις δύο του κόρες».

«Η παράλογη καταδίκη του Ahmed δεν έχει καμία σχέση με τη δικαιοσύνη, αλλά αντιθέτως παίζει το παιχνίδι των ουγγρικών αρχών, της δαιμονοποίησης των προσφύγων, των μεταναστών/στριών και εκείνων που επιδιώκουν να τους προστατεύσουν».

«Με τη φανερή κατάχρηση των διατάξεων που σχετίζονται με την τρομοκρατία και ακροβατώντας στις ερμηνείες του νόμου, η ετυμηγορία αυτή αποτελεί παράδειγμα της διάβρωσης τόσο του κράτους δικαίου όσο και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουγγαρία».

Το δικαστήριο επιβεβαίωσε σήμερα την κατηγορία της τρομοκρατίας αλλά μείωσε την ποινή του Ahmed από 7 σε 5 χρόνια. Ο Ahmed θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον τα δύο-τρίτα από την ποινή του. Αυτή τη στιγμή έχει ήδη εκτίσει 3 χρόνια στη φυλακή, επομενώς θα μπορεί να αφεθεί ελεύθερος στις αρχές του 2019.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.