ΟΥΓΓΑΡΙΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ AHMED H ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

Δημοσιεύθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2017, 12:45Εκτύπωση
Η έκκληση έχει ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε όλους όσοι υπέγραψαν.

Ο Ahmed έχει στιγματιστεί ως τρομοκράτης και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης, αφότου χρησιμοποίησε ένα μεγάφωνο για να κατευνάσει τα πλήθη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με την αστυνομία φύλαξης συνόρων της Ουγγαρίας.

Τον Αύγουστο του 2015, ο Ahmed άφησε την οικογένειά του στην Κύπρο για να βοηθήσει τους ηλικιωμένους γονείς του και έξι ακόμη μέλη της οικογένειάς του στο ταξίδι τους που είχαν εγκαταλείψει τη Συρία για να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο στην Ευρώπη. Ένα μήνα αργότερα, βρέθηκαν ανάμεσα στους εκατοντάδες πρόσφυγες που είχαν αποκλειστεί στα σύνορα της Ουγγαρίας, καθώς η αστυνομία περιέφραξε τα σύνορα με τη Σερβία.

Όταν κάποιοι πρόσφυγες επιχείρησαν να διασχίσουν τα σύνορα, ξέσπασαν συγκρούσεις. Η αστυνομία της Ουγγαρίας απάντησε χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και κανόνια εκτόξευσης νερού, τραυματίζοντας έτσι δεκάδες ανθρώπους. Κάποιοι άνθρωποι πέταξαν πέτρες, ανάμεσά τους και ο Ahmed. Όμως, σε ειδησεογραφικό υλικό φαίνεται, επίσης, καθαρά ο Ahmed να χρησιμοποιεί ένα μεγάφωνο καλώντας και τις δυο πλευρές να παραμείνουν ψύχραιμες.

Γι’ αυτό το λόγο, το δικαστήριο της Ουγγαρίας τον έκρινε ένοχο για «τρομοκρατική ενέργεια», με βάση τους εξαιρετικά ασαφείς αντιτρομοκρατικούς νόμους της Ουγγαρίας, και τον καταδίκασε σε 10 χρόνια φυλάκισης.

Εσύ αυτό το θεωρείς τρομοκρατία;

Ο Ahmed παραμένει στη φυλακή, μακριά από τη σύζυγό του και τις μικρές του κόρες, αναμένοντας την εκδίκαση της έφεσής του με την ελπίδα να μπορέσει να επιστρέψει κοντά τους στην Κύπρο.


Απαίτησε από τις αρχές της Ουγγαρίας να:

  • ελευθερώσουν τον Ahmed H και να σταματήσουν την κατάχρηση των αντιτρομοκρατικών νόμων
  • σταματήσουν να κάνουν δηλώσεις οι οποίες συνδέουν τη μετανάστευση με την τρομοκρατία και οι οποίες μπορούν να προκαταβάλλουν τη δίκη του Ahmed
  • συντονίσουν τις προσπάθειες ώστε να διασφαλίσουν την άμεση επιστροφή του Ahmed στην Κύπρο, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η εκδίκαση της έφεσής του