50 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΦΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δημοσιεύθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2011, 14:13Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
27 Νοεμβρίου 2011

50 Χρόνια Διεθνής Αμνηστία:
Παγκόσμια Έκθεση Αφίσας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
Στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση της Διεθνούς Αμνηστίας, το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης εγκαινιάζει στην Ελλάδα την Παγκόσμια Έκθεση Αφίσας για τα ανθρώπινα δικαιώματα ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΙΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ, την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011, ώρα 20:30, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα «Κωστής Παλαμάς», Πειραιώς 100, Γκάζι).

Πενήντα αφίσες από όλον τον κόσμο, από την Ελλάδα μέχρι τις ΗΠΑ, και από τη Γαλλία μέχρι την Ιαπωνία, αντανακλούν την πολυδιάστατη δράση της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, από το 1961 μέχρι τις μέρες μας. Πλειάδα καλλιτεχνών, από τον Πικάσο μέχρι τον Μποτέρο, και από τον Μιρό μέχρι την Annie Leibovitz, δημιουργοί του χώρου της διαφήμισης, γελοιογράφοι, φωτορεπόρτερ, αλλά και ανώνυμοι δημιουργοί, επί 50 χρόνια επιστρατεύουν το ταλέντο τους, προκειμένου να απεικονίσουν ό,τι πιο κοινωνικό ή αντικοινωνικό υπάρχει στην ανθρώπινη ύπαρξη. Ακολουθώντας ο κάθε ένας τη δική του δημιουργική διαδρομή, οι καλλιτέχνες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα: για την ελευθερία της έκφρασης και τους κρατούμενους συνείδησης· για την κατάργηση των βασανιστηρίων· για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών· για να δοθεί φωνή στους φτωχούς του κόσμου, ώστε να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

[caption id="attachment_8197" align="alignright" width="150" caption="Ομάδα του Woody Pirtle"][/caption]

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν, αλλά και να λάβουν μέρος σε αυτό που συμβαίνει όταν η Τέχνη συναντά τον Ακτιβισμό για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η έκθεση διοργανώνεται παράλληλα σε διάφορες χώρες του κόσμου, από αντίστοιχα τμήματα της Διεθνούς Αμνηστίας. Μέχρι τον Μάιο του 2012, θα έχει διοργανωθεί σε συνολικά 33 χώρες, όπως η Αυστραλία, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, οι Φιλιππίνες, η Φινλανδία, η Χιλή. Έχει ήδη διοργανωθεί στην Ολλανδία και στην Ταϊλάνδη.

Είσοδος ελεύθερη.

Εγκαίνια: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, 2011, ώρα: 20:30

Διάρκεια έκθεσης: 24 Νοεμβρίου - 4 Δεκεμβρίου 2011. 'Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 18:00 - 21:00, Σάββατο: 16:00 - 21:00, Κυριακή: 12:00 - 15:00

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.