ΕΛΛΑΔΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2017, 12:11Εκτύπωση

Εκπρόσωποι της ερευνητικής ομάδας της Διεθνούς Αμνηστίας θα βρίσκονται στη χώρα μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου.

Καθώς ο δριμύς χειμώνας συνεχίζεται στη Nότια Ευρώπη, ομάδα ερευνητών της Διεθνούς Αμνηστίας βρίσκεται στην Ελλάδα έως τις 8 Φεβρουαρίου για να αξιολογήσει τις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών που είναι εγκλωβισμένοι στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά.

«Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στα ελληνικά νησιά ή παραμένουν παγιδευμένοι στην ηπειρωτική χώρα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το έντονο κρύο εξαιτίας της τραγικής έλλειψης κατάλληλων υποδομών», δήλωσε η Monica Costa, Ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας για θέματα Μετανάστευσης.

«Αυτή η απάνθρωπη κατάσταση αποτελεί άμεση συνέπεια της πίεσης που έχουν ασκήσει η Ε.Ε. και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για το σφράγισμα του βαλκανικού διαδρόμου χωρίς να εκπληρώνουν τις δεσμεύσεις τους ως προς τη μετεγκατάσταση. Απορρέει επιπλέον από τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας η οποία παγιδεύει τους αιτούντες άσυλο στα ελληνικά νησιά με σκοπό να παραμείνουν επιλέξιμοι για να επιστραφούν στην Τουρκία».

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στα ελληνικά νησιά ή παραμένουν παγιδευμένοι στην ηπειρωτική χώρα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το έντονο κρύο εξαιτίας της τραγικής έλλειψης κατάλληλων υποδομών.

— Monica Costa, Ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας για θέματα Μετανάστευσης

Από την 1η έως τις 8 Φεβρουαρίου 2017, η ομάδα ερευνητών της Διεθνούς Αμνηστίας θα επισκεφθεί τους προσφυγικούς καταυλισμούς που λειτουργούν στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Λέσβο.

 

Οι πρόσφυγες ξεπαγιάζουν στα ελληνικά νησιά - αρκούν μόλις 10’’ για να ζητήσεις και εσύ τη μεταφορά τους εκτός των νησιών και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες: https://www.amnesty.gr/action/petitions/20628/egkataleleimmenoi-sto-kryo...

 

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.