18 ΜΑΙΟΥ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ: ΕΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ, ΑΓΝΩΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ»

Δημοσιεύθηκε στις 11 Ιουνίου 2012, 17:12Εκτύπωση

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα για την Αντίρρηση Συνείδησης (15 Μαΐου), η Τοπική Ομάδα Κομοτηνής και το Δίκτυο για το Δικαίωμα στην Αντίρρηση Συνείδησης του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας διοργάνωσε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα ''Δικαίωμα στην Αντίρρηση Συνείδησης: ένα κατοχυρωμένο, άγνωστο δικαίωμα'' στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής. Ομιλητές ήταν οι αντιρρησίες συνείδησης Θανάσης Μακρής (Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης), Αλέξανδρος Παπαδόπουλος (ιδεολογικός αντιρρησίας συνείδησης), Μιμίκα Κριτσανίδου (Δίκτυο για το Δικαίωμα στην Αντίρρηση Συνείδησης), ενώ τη συζήτηση συντόνισε η Φαίη Μυλωνάκη (Ομάδα Κομοτηνής).

Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη αναγνώρισης του δικαιώματος στην αντίρρηση συνείδησης από το ελληνικό νομικό πλαίσιο σε αντιδιαστολή με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα,, αλλά και στην υπαγωγή στον θεσμό της εναλλακτικής κοινωνικής υπηρεσίας και την αντιμετώπιση των αντιρρησιών συνείδησης από τις ελληνικές αρχές με βάση και τις βιωματικές τους εμπειρίες.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν σημαντική, ανάμεσα τους πολλοί φοιτητές οι οποίοι έδειξαν έκδηλο ενδιαφέρον για το «άγνωστο» αυτό δικαίωμα  και την αντιμετώπιση των αντιρρησιών συνείδησης από το κράτος αλλά και το κοινωνικό σύνολο. Οι ερωτήσεις - τοποθετήσεις τους έκαναν την εκδήλωση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Η ΔΑ ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν για τη συνδρομή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης και ιδιαίτερα  το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Κομοτηνής για την φιλοξενία του.

Επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο facebook για περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.