BREXIT: Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΣΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ

Δημοσιεύθηκε στις 24 Ιουνίου 2016, 15:09Εκτύπωση

Σε αντίδραση στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο  υπέρ της αποχώρησης του τελευταίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Kate Allen, Διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε:

«Οι άνθρωποι θα επιζητούν επαναβεβαίωση ότι τα δικαιώματά τους θα διασφαλιστούν και η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να δεσμευτεί δημόσια για την προστασία των δικαιωμάτων αυτών.

Είτε το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε όχι, παραμένει δεσμευμένο από ένα διεθνές σύστημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του οποίου τους κανόνες θα πρέπει να συνεχίζει να τηρεί και του οποίου τους μηχανισμούς θα πρέπει να συνεχίζει να σέβεται.

Ακόμα και κατά τη διαπραγμάτευση της εξόδου, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να διαφυλάξει το υψηλό επίπεδο προστασίας των δικαιωμάτων που προέρχεται από το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης – ειδικά σε πεδία, όπως η μη διάκριση, το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα και τα εργασιακά δικαιώματα.

Η δημόσια συζήτηση για το Brexit μολύνθηκε, δυστυχώς, από δυσάρεστες ξενοφοβικές αποχρώσεις: όποια και αν είναι τώρα η πορεία του Ηνωμένου Βασιλείου, τέτοιου είδους αισθήματα και πολιτικές δεν θα πρέπει να  έχουν καμία θέση.

Η πρόκληση τώρα είναι να εστιάσουμε σε ό,τι μας ενώνει και όχι σε ό,τι μας χωρίζει, τα οικουμενικά ανθρώπινα δικαιώματα είναι στο επίκεντρο αυτής της προσέγγισης».

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.