ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2005, 00:00Εκτύπωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
7 Οκτωβρίου 2005
Εκδήλωση ενημέρωσης και δράσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Θανατικής Ποινής, πραγματοποιεί την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας, Κυριακή 9 Οκτωβρίου και ώρα 5 μ.μ., το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας. Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Θανατικής Ποινής είναι αφιερωμένη στην κατάργηση της εσχάτης των ποινών στην Αφρική, μια ήπειρο που βρίσκεται στον δρόμο προς την κατάργηση αυτής της απάνθρωπης ποινής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, κοντά στον σταθμό του Θησείου, και θα περιλαμβάνει ενημέρωση για τη θανατική ποινή (γενικά αλλά και ειδικότερα για την κατάσταση στην Αφρική), καθώς και συλλογή υπογραφών για την κατάργηση της θανατικής ποινής στην αφρικανική ήπειρο. Οι υπογραφές που θα συλλεχτούν παγκοσμίως, θα παραδοθούν σε αρχηγούς κρατών της Αφρικής μετά την Παγκόσμια Ημέρα.

Εκτός από το έντυπο υλικό που θα διανέμεται, την εκδήλωση θα χαρακτηρίζει οπτικό υλικό, περιλαμβανομένου ενός μεγάλου χάρτη της Αφρικής που απεικονίζει την έκταση της χρήσης της εσχάτης των ποινών σε αυτήν την ήπειρο.

Γενικές πληροφορίες

Την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Θανατικής Ποινής διοργανώνει ο Παγκόσμιος Συνασπισμός κατά της Θανατικής Ποινής (World Coalition Against the Death Penalty, WCADP), ένας συνασπισμός περισσότερων από 38 οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη Διεθνή Αμνηστία, συνδικαλιστικές οργανώσεις και τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια να απαλλαγεί ο κόσμος από τη θανατική ποινή.

Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν παγκοσμίως θα συμμετάσχουν άνθρωποι από πολλές χώρες, όπως το Κονγκό, η Λ.Δ. Κονγκό, το Μαλί, το Μαρόκο, το Μπενίν, η Νότια Αφρική, η Ουγκάντα, η Σιέρα Λεόνε, καθώς και η Αυστρία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελβετία, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Ινδία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Νορβηγία, το Πουέρτο Ρϊκο, η Σουηδία και το Χονγκ Κονγκ. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν διαδηλώσεις, συλλογή υπογραφών, συναυλίες και τηλεοπτικές συζητήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες: Γιώργος Χριστοδουλίδης, Υπεύθυνος Δράσης, τηλ. 6976 796986.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.