ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 1 Αυγούστου 2016, 15:06Εκτύπωση

Ένα νέο διάταγμα που ορίζει ότι οποιοσδήποτε εργαζόμενος στη Βενεζουέλα μπορεί επί της ουσίας να υποχρεωθεί να εργαστεί στην καλλιέργεια της κρατικής γης, ως μέσο για την καταπολέμηση της τρέχουσας επισιτιστικής κρίσης, είναι παράνομο και στην ουσία ισοδυναμεί με καταναγκαστική εργασία, δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία.

«Το διάταγμα αποτυγχάνει εντελώς στην προσπάθεια να βρεθούν λύσεις ώστε να βγει η Βενεζουέλα από τη βαθιά κρίση στην οποία έχει βυθιστεί εδώ και χρόνια. Οι αρχές της Βενεζουέλας πρέπει να επικεντρωθούν στην αναζήτηση και απόκτηση της απαραίτητης ανθρωπιστικής βοήθειας για τα εκατομμύρια των κατοίκων της χώρας που βρίσκονται σε ανάγκη και στην ανάπτυξη ενός λειτουργικού και μακροχρόνιου σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης», δήλωσε η Erika Guevara  Rosas, Διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στη Λατινική Αμερική.

Με το αναγκάζεις ανθρώπους να δουλέψουν στα χωράφια για να αντιμετωπίσεις την σοβαρή έλλειψη τροφίμων στη Βενεζουέλα, είναι σαν να προσπαθείς να θεραπεύσεις ένα σπασμένο πόδι με μια απλή γάζα

 Erika Guevara  Rosas, Διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στη Λατινική Αμερική

Το διάταγμα, το οποίο δημοσιεύθηκε επισήμως την περασμένη εβδομάδα ορίζει ότι άνθρωποι που εργάζονται σε δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες δύναται να κληθούν να συμμετάσχουν σε οργανώσεις κρατικής επιχορήγησης που εξειδικεύονται στην παραγωγή τροφίμων. Εργαζόμενοι θα εξαναγκαστούν να εργαστούν προσωρινά στις νέες αυτές επιχειρήσεις για τουλάχιστον 60 ημέρες και στη συνέχεια είτε οι «συμβάσεις» τους θα ανανεωθούν αυτόματα για ένα επιπλέον χρονικό διάστημα 60 ημερών, είτε θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν στις αρχικές τους εργασίες.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.