ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΗΓΟΡΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2021, 17:19Εκτύπωση

Λίγο πριν από το κλείσιμο του 2021, ολοκληρώθηκε και το πρόγραμμα «Διεκδικούμε την Αλλαγή! Επιμόρφωση στη Συνηγορία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» που υλοποιούσε το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, στο πλαίσιο του Active citizens fund, από τον Μάρτιο του 2020.

Κατά τη διάρκεια αυτού του 1,5 επιμορφωτικού χρόνου, συναντήθηκαν περισσότερες από 30 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, που δραστηριοποιούνται σε ποικίλα θεματικά πεδία, όπως το περιβάλλον, η εργασία, η εκπαίδευση, τα ΛΟΑΤΚΙ και φεμινιστικά δικαιώματα, η μετανάστευση, η υγεία, τα κοινωνικά δικαιώματα κ.ο.κ., πραγματοποιώντας δεκάδες επιμορφωτικές συναντήσεις, παρεμβάσεις, εκδηλώσεις και εργασίες.

Στόχος μας ήταν να αναδείξουμε ακριβώς μια σύγχρονη προσέγγιση της συνηγορίας ως ενός συνόλου πρακτικών άσκησης πίεσης σε θεσμικό/νομικό επίπεδο που είναι αναπόσπαστο τμήμα της συνολικής παρέμβασης για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, πλάι στον ακτιβισμό, τις εκστρατείες και την κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Ευχαριστούμε θερμά όσες και όσους συνέβαλαν ώστε αυτό το ταξίδι να γίνει μια ανεπανάληπτη εμπειρία απόκτησης γνώσεων, μοιράσματος, δικτύωσης, οραματισμού, και τελικά διαμόρφωσης μιας κοινότητας συνύπαρξης και κοινής δράσης.

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης στη συνηγορία «Διεκδικούμε την Αλλαγή!» μπορεί να ολοκληρώθηκε, αλλά οι αγώνες μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα συνεχίζονται, και μάλιστα ακόμα πιο δυναμικά, αφού η δικτύωση των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών που προέκυψε μέσα από το κοινό μας ταξίδι ήρθε για να μείνει!

Στο βίντεο που θα βρείτε σε αυτό το άρθρο, δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση ολοκλήρωσης του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2021 στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» στην Αθήνα.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.