ΧΙΛΗ: Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΖΗΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ PIÑERA, ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2019, 17:07Εκτύπωση

Η Διεθνής Αμνηστία θα ανακοινώσει τα πορίσματα της έρευνάς της σχετικά με τις σοβαρές παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη Χιλή, σε συνέντευξη Τύπου στο Σαντιάγκο την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου.

Η Erika Guevara-Rosas, Διευθύντρια της Νοτίου Αμερικής της Διεθνούς Αμνηστίας, θα είναι στη Χιλή από την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου για να παρουσιάσει τα πορίσματα της έρευνας και να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τις αρχές της Χιλής, με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και θύματα παραβιάσεων των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Η οργάνωση ζήτησε συναντήσεις με τον Πρόεδρο Sebastián Piñera και άλλες αρχές για να γνωστοποιήσει τις ανησυχίες της οργάνωσης σχετικά με την κρίση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη Χιλή και να διατυπώσει συστάσεις για την εγγύηση των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων.

Η Pilar Sanmartín, Ερευνήτρια Κρίσεων της Διεθνούς Αμνηστίας, και η Ana Piquer, Εκτελεστική Διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας Χιλής, θα συνοδεύσουν την Erika Guevara-Rosas στην παρουσίαση των πορισμάτων της έρευνας.

Η συνέντευξη Τύπου θα διεξαχθεί στις 10:00 π.μ. στην έδρα της Διεθνούς Αμνηστίας Χιλής, που βρίσκεται στο Eliodoro Yáñez 828, γραφείο 11, Providencia, Σαντιάγκο, Χιλή. Η Διεθνής Αμνηστία Χιλής θα μεταδώσει το γεγονός ζωντανά μέσω των καναλιών της στο YouTube και το Instagram.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.