21Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 15 Μαρτίου 2019, 11:30Εκτύπωση
Το 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε στις 10 Μαρτίου με μεγάλη επιτυχία!
 
Η Διεθνής Αμνηστία  με μεγάλη χαρά και τιμή έδωσε το βραβείο της στο Ντοκιμαντέρ Γυναικεία Ηδονή/Female Pleasure της Barbara Miller με χώρες παραγωγής την Γερμανία και Ελβετία το 2018. Ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες από όλο τον κόσμο που σπάνε τη σιωπή τους σχετικά με ένα από τα λιγότερο μελετημένα θέματα των καιρών μας..αυτό της γυναικείας απόλαυσης. Μια γνωριμία με πέντε θαρραλέες γυναίκες, έτοιμες να δοθούν ψυχή τε και σώματι στον ιερό αγώνα για χειραφέτηση, διεκδικώντας την απενοχοποίηση της σεξουαλικότητας και το δικαίωμα στην απόλαυση. Ένα ντοκιμαντέρ που διατρέχει τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη και προσγειώνεται ακριβώς στον πυρήνα της καταπίεσης. Το γυναικείο σώμα δέσμιο των θρησκευτικών επιταγών, των κοινωνικών προκαταλήψεων, της πατριαρχικής επιβολής εξουσίας. Πέντε γυναίκες που υπομένουν διώξεις, απειλές, εξοστρακισμούς και βία, μόνο και μόνο επειδή ξεστομίζουν την πιο βαθιά κρυμμένη αλήθεια.
 
Αφίσα της ταινίας Γυναικεία Ηδονή/Female Pleasure
 
Την απονομή του βραβείου έκανε ο Στέλιος Νέστωρ, επίτιμο μέλος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Τμήματος 1975 και μέλος της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής (Διεθνές Διοικητικό Συμβούλιο) 1978.
 
Κριτική Επιτροπή:
  • Ανδρέας Βασιλείου Ιστορικός - Πολιτικές Επιστήμες
  • Μπέτυ Κακλαμανίδου Επίκουρη Καθηγήτρια στην Ιστορία του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης του Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ
  • Χρύσα Τζελέπη Σκηνοθέτης, Παραγωγός Πτυχίο Σκηνοθεσίας University of Arts London
  • Mαριανα Λεονταρίδου Ιστορικό μέλος του Ελληνικού Τμήματος, Δημιουργός του Κινηματογραφικού Αφιερώματος στα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Ελληνικού Τμήματος που πραγματοποιείται επί 30 χρόνια στη Θεσσαλονίκη
  • Συντονίστρια Ειρήνη Τσολάκη Εκπρόσωπος του Ελληνικού Τμήματος στη Θεσσαλονικη
Ευχαριστούμε θερμά τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όπως και όλους τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες στην ενότητα «Ανθρώπινα Δικαιώματα». Μη χάσετε τη βραβευμένη εξαιρετική ταινία, μόλις βγει στις αίθουσες!
 
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.