ΚΑΝΑΔΑΣ: Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΕΧΘΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΚΕΜΠΕΚ

Δημοσιεύθηκε στις 1 Φεβρουαρίου 2017, 12:41Εκτύπωση

Αντιδρώντας στην πρόσφατη επίθεση στο Κέντρο Ισλαμικού Πολιτισμού της πόλης του Κεμπέκ, η Béatrice Vaugrante, Γενική Διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας για το γαλλόφωνο τμήμα του Καναδά, δήλωσε:

«Η Διεθνής Αμνηστία καταδικάζει απερίφραστα αυτήν την επίθεση η οποία στοχοποιεί τους μουσουλμάνους και αποτελεί τρανή απόδειξη της πλήρους απαξίωσης για τη ζωή και του θρησκευτικού μίσους.

Η ρητορική μίσους και η ισλαμοφοβία δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτές και να καλλιεργούν τη βία. Ας δείξουμε όλοι  μαζί, και ειδικά εκείνοι που κατέχουν υψηλά πολιτικά αξιώματα, ότι η αλληλεγγύη υπερισχύει και ότι ο σεβασμός του δικαιώματος όλων των ανθρώπων να ζουν με ασφάλεια χωρίς να υφίστανται διακρίσεις είναι ύψιστης σημασίας για όλους μας.

— Béatrice Vaugrante, Γενική Διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας για το γαλλόφωνο τμήμα του Καναδά

»Στέλνουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και στην ευρύτερη κοινότητα του τεμένους. Είναι καίριας σημασίας να διεξαχθεί άμεσα αστυνομική έρευνα και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Πρέπει διασφαλιστεί ότι η μουσουλμανική κοινότητα της επαρχίας του Κεμπέκ έχει πρόσβαση σε περιοχές ασφαλείς, όπως όλοι οι πολίτες».

»Η ρητορική μίσους και η ισλαμοφοβία δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτές και να καλλιεργούν τη βία. Ας δείξουμε όλοι  μαζί, και ειδικά εκείνοι που κατέχουν υψηλά πολιτικά αξιώματα, ότι η αλληλεγγύη υπερισχύει και ότι ο σεβασμός του δικαιώματος όλων των ανθρώπων να ζουν με ασφάλεια χωρίς να υφίστανται διακρίσεις είναι ύψιστης σημασίας για όλους μας».

Υπόβαθρο

Το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου, 6 άτομα σκοτώθηκαν και 8 τραυματίστηκαν έπειτα από ένοπλη επίθεση η οποία έλαβε χώρα στο Κέντρο Ισλαμικού Πολιτισμού στην περιοχή Σαντ Φουά της πόλης του Κεμπέκ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας. Η κυβέρνηση της επαρχίας του Κεμπέκ και ο πρωθυπουργός του Καναδά χαρακτήρισαν την επίθεση τρομοκρατική πράξη. Σε συνέχεια της επίθεσης, συστάθηκε ειδική ομάδα διαχείρισης κρίσεων.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.