ΠΟΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΙΑΔΩΣΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ 2015

Δημοσιεύθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2015, 16:30Εκτύπωση

Ποιά μηνύματά μας διαδώσατε περισσότερο στο facebook το 2015;

10 Ιουνίου 2015

«71 χρόνια μετά τη σφαγή στο Δίστομο στις 10 Ιουνίου του 1944, τα θύματα και οι οικογένειές τους εξακολουθούν να στερούνται δικαιοσύνης.
Η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει το δικαίωμα σε αποζημιώσεις των θυμάτων εγκλημάτωνπολέμου».
Διαβάστε περισσότερα

 

24 Σεπτεμβρίου 2015 

«Στη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης, οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να συνεχίσουν την αποτυχημένη στρατηγική αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης.
Ο πυρήνας των προτάσεων αφορά το πώς θα κρατήσουν τους πρόσφυγες μακριά, αγνοώντας τη πραγματικότητα της παγκόσμιας προσφυγικής κρίσης και τις υποχρεώσεις των κρατών να παρέχουν προστασία σε εκείνους και εκείνες που δεν μπορούν να τη βρουν αλλού».
Διαβάστε περισσότερα

10 Δεκεμβρίου 2015 

«Τον Αύγουστο του 2014, ο Κώστας και ο σύντροφος του, ο οποίος είναι πρόσφυγας, χτυπήθηκαν άσχημα από μια ομάδα κακοποιών σε μια βίαιη επίθεση στο κέντρο της Αθήνας. Κανένας ύποπτος δεν έχει τιμωρηθεί και οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον ΛΟΑΤΙ ατόμων παραμένουν μια πραγματικότητα.
Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπογράψτε την έκκληση μας και ζητήστε από τις ελληνικές αρχές δικαιοσύνη για τον Κώστα».

Διαβάστε περισσότερα

23 Οκτωβρίου 2015

«Πόσο εύκολα ξεχνάει η κυβέρνηση της Ουγγαρίας; Σήμερα είναι η επέτειος της εξέγερσης του 1956, η οποία είχε ως αποτέλεσμα 200,000 πρόσφυγες να εγκαταλείψουν την Ουγγαρία και να αναζητήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο.
Τι θα γινόταν αν η Ευρώπη έκλεινε το 1956 τα σύνορα της, όπως πράττει τώρα;»

27 Ιουνίου 2015 

«Σαν σήμερα το 1975, ιδρύεται το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας. 40 χρόνια βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή ενός παγκόσμιου κινήματος πλέον 7 εκατομμυρίων πολιτών που μοιράζονται ένα κοινό όραμα: έναν πιο δίκαιο κόσμο.

Ελπίζουμε αυτός ο κόσμος σύντομα να μην έχει ανάγκη την ύπαρξη μας - μέχρι όμως τα ανθρώπινα δικαιώματα να γίνουν σεβαστά για όλους και όλες, ευχηθείτε μας χρόνια πολλά και ενώστε τη φωνή σας και τη δράση σας μαζί μας!

Ευχαριστούμε θερμά τον Daniel Egnéus για το σχεδιασμό της αφίσας».

 

 

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.