ΦΤΙAΞΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δημοσιεύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2018, 13:52Εκτύπωση

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙAΞΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΣΕ ΛΙΓΑ ΜΟΝΟ ΛΕΠΤA

Η δύναμη του Internet, σήμερα, είναι πολύ σημαντική. Όλοι και όλες, ειδικότερα οι νέοι/ες, το χρησιμοποιούν για ενημέρωση, για ψυχαγωγία, και για να μαθαίνουν να κάνουν νέα πράγματα. Η Διεθνής Αμνηστία αξιοποιεί αυτή την τάση για καλό σκοπό: να ενημερώσει για τη δράση της και για να παρακινήσει τον κόσμο να υποστηρίξει το έργο της, υπογραμμίζοντας κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο: Ένα καλύτερο μέλλον είναι στο χέρι όλων μας. Είναι υπόθεση λίγων λεπτών και ελάχιστων κλικ.

Μαίρη Συνατσάκη

Η επόμενη φορά που θα μάθεις να φτιάχνεις κάτι καινούριο, δε θα είναι άλλη μια φορά που έμαθες να φτιάχνεις κάτι καινούριο. Θα είναι η φορά που θα μάθεις να συμβάλλεις σε ένα καλύτερο μέλλον. Η Μαίρη, ο Σωτήρης και ο Δημήτρης ξέρουν τον τρόπο και έχουν την προθυμία να σου τον μάθουν.

© Amnesty International

Σημάδια στο πρόσωπο δεν είναι μόνο αυτά της ακμής. Είναι και οι μώλωπες και οι εκδορές στα πρόσωπα χιλιάδων γυναικών.

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η Διεθνής Αμνηστία θέλει να αναδείξει τη δράση της και να υπενθυμίσει στο κοινό το σημαντικό της έργο σχετικά με τα θέματα καταπάτησης των δικαιωμάτων. Από το 1961 συνεχίζει με αμείωτο πάθος να παλεύει, σε παγκόσμιο επίπεδο, για την αναγνώριση και προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων που στις μέρες μας παραβιάζονται πιο πολύ από ποτέ.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ

Σωτήρης Κοντιζάς

© Amnesty International

Σήμερα, σε ολόκληρο τον πλανήτη, άνθρωποι συνεχίζουν να εκτελούνται, να φυλακίζονται ή να βασανίζονται επειδή θέλουν να εκφράζουν αυτό που πιστεύουν.

Γι’ αυτό το λόγο, η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνει μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις γύρω από θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί κατά καιρούς, όπως η ελευθερία του λόγου, η έμφυλη βία, τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών/στριών, τα κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα, η κατάργηση των βασανιστηρίων και της θανατικής ποινής.

Δημήτρης Μακαλιάς

© Amnesty International

Κυβερνήσεις ελέγχουν και σταματούν οτιδήποτε πάει κόντρα στα «πιστεύω» τους και άνθρωποι που τολμούν να εκφράσουν τις πεποιθήσεις τους φυλακίζονται και βασανίζονται.

Η συνεισφορά όλων σε θέματα τόσο φλέγοντα είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που καθημερινά υποφέρουν και διστάζουν να ζητήσουν βοήθεια. Και το να προσφέρουμε βοήθεια σε κάποιον που το έχει ανάγκη, ακόμα κι αν δεν το ζήτησε, είναι όχι μόνο δικαίωμα αλλά και ελάχιστη υποχρέωση όλων μας.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ

ΜΑΙΡΗ ΣΥΝΑΤΣΑΚΗ