ΕΚΔΗΛΩΣΗ: BLACK LIVES MATTER - ΑΚΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ

Δημοσιεύθηκε στις 11 Ιουνίου 2020, 15:00Εκτύπωση

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας σας προσκαλεί σε διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:

 

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, και ώρα 19:00 μ.μ., διαδικτυακά. Για τον σύνδεσμο, πατήστε εδώ.


 

Ομιλήτριες/ες:

Ernest Coverson, Υπεύθυνος της Εκστρατείας για τον Τερματισμό της Βίας των Όπλων στη Διεθνή Αμνηστία των ΗΠΑ

Marion Gray-Hopkins, ακτιβίστρια για την κοινωνική δικαιοσύνη, τις πολιτικές ελευθερίες και την αστυνομική λογοδοσία, μητέρα του δολοφονημένου 19χρονου Gary Hopkins, Jr. Τον Νοέμβριο του 1999 από δύο αστυνομικούς

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Παναγιώτης Μένεγος, δημοσιογράφος στο Popaganda.gr και ραδιοφωνικός παραγωγός στο En Lefko 87.7.

Θα χαιρετίσει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας


 

Ο Ernest Coverson εργάζεται ως Υπεύθυνος της Εκστρατείας για τον Τερματισμό της Βίας των Όπλων στη Διεθνή Αμνηστία των ΗΠΑ. Σε αυτό το πλαίσιο, δουλεύει για την εξάλειψη όλων των μορφών της βίας των όπλων, που μαστίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ιδιαίτερα στις κοινότητες των μαύρων και των Αφροαμερικανών. Διεξάγει το έργο αυτό τόσο μέσα από νομοθετικές διαδικασίες όσο και μέσα από την άμεση οργάνωση κοινοτήτων. Ο Ernest έχει αφιερώσει τη ζωή του στην κοινωνική δικαιοσύνη σε ολόκληρη τη χώρα. Ξεκίνησε τον αγώνα του για δικαιοσύνη ως Υπεύθυνος Νεολαίας στη NAACP (Εθνική Ένωση για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ατόμων), όπου δούλεψε για την ανάπτυξη της νεολαίας σε όλες τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ. Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε δουλειά ενδυνάμωσης κοινοτήτων, ο Ernest εξακολουθεί να χτίζει γέφυρες για όσους και όσες βρίσκονται σε δύσκολες συνθήκες, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι φωνές τους θα ακούγονται.

Στην εκδήλωση, ο Ernest θα μιλήσει για: το υπόβαθρο της δράσης της αστυνομίας στις ΗΠΑ, τη χρήση υπερβολικής και θανάσιμης βίας, καθώς και το κίνημα Black Lives Matter. Θα εκτυλίξει την ιστορία του George Floyd, τους λόγους για τους οποίους η υπόθεσή του είναι εμβληματική, καθώς και τις επακόλουθες διαδηλώσεις. Θα αναφερθεί στην καταστολή των διαδηλώσεων στις ΗΠΑ από την αστυνομία, καθώς και στο έργο και τα αιτήματα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η Marion Gray-Hopkins γεννήθηκε στην Ουάσιγκτον. Το 2000 ξεκίνησε το έργο της ως ακτιβίστρια για την κοινωνική δικαιοσύνη, τις πολιτικές ελευθερίες και την αστυνομική λογοδοσία, μετά την ψυχρή δολοφονία του άοπλου, 19χρονου γιού της, Gary Hopkins, Jr. τον Νοέμβριο του 1999 από δύο αστυνομικούς. Τώρα, κινητοποιείται σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ενάντια στις συστημικές αδικίες και ανισότητες. Είναι συν-ιδρύτρια και τώρα Πρόεδρος της Συμμαχίας των Ανήσυχων Μητέρων (Coalition of Concerned Mothers – COCM), που αποτελείται κυρίως από μητέρες, των οποίων το έργο επιδιώκει τον τερματισμό της αστυνομικής βαναυσότητας, της ψυχρής βίας κατά των κοινοτήτων και της μαζικής κάθειρξης, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην προβολή και υποστήριξη της ανάγκης για πολιτικές και νομοθετικές αλλαγές.

Στην εκδήλωση, η Marion θα μιλήσει για: την ιστορία του δολοφονημένου γιού της Gary, τον τραγικό του θάνατο και την απουσία λογοδοσίας. Θα αναφερθεί επίσης στην πλήρη έλλειψη των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στην αστυνομία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, και τον αγώνα που εξελίσσεται εκεί.


 

Η Διεθνής Αμνηστία έχει ξεκινήσει παγκόσμια εκστρατεία, συντασσόμενη με το κίνημα στην Αμερική, με παγκόσμια έκκληση, στην οποία οι αρχές των ΗΠΑ καλούνται να διασφαλίσουν ότι όλοι οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του George Floyd θα λογοδοτήσουν. Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, διοργανώνουμε και την παρούσα διαδικτυακή εκδήλωση, σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία των ΗΠΑ.

#JusticeforGeorgeFloyd
#BlackLivesMatter

Facebook Event

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κανονίσετε κάποια συνέντευξη, επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας: 2103600087 και press@amnesty.org.gr      

                                                                                                            

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.