GIVE A HOME: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ. ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Δημοσιεύθηκε στις 14 Ιουνίου 2017, 12:50Εκτύπωση

1.000 μουσικοί θα παίξουν στις παγκόσμιες μουσικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Διεθνής Αμνηστία και Sofar Sounds αυτόν τον Σεπτέμβριο

Η Jessie Ware, η Kate Tempest, οι The Naked and Famous και οι Oh Wonder θα είναι ανάμεσα στους χιλιάδες μουσικούς που θα παίξουν μουσική στα σπίτια ανθρώπων, σε όμορφους χώρους σε περισσότερες από 200 πόλεις παγκοσμίως σε μία πρωτοφανή ημέρα συναυλιών με σκοπό να συνενώσουν τους ανθρώπους για να καλωσορίσουν τους πρόσφυγες, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία και η Sofar Sounds, σηματοδοτώντας την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Η νέα σειρά συναυλιών που εγκαινιάζεται, με σύνθημα την προτροπή Give a Home, θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου του 2017 και θα ενώσει καταξιωμένους και ανερχόμενους καλλιτέχνες μαζί με τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινότητες σε 300 παραστάσεις σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλον τον κόσμο. Οι συνεργάτες VICE και Facebook θα προωθήσουν και θα προβάλλουν ζωντανά  τις συναυλίες παγκοσμίως.

«Με περισσότερους από 21 εκατομμύρια ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την ιδιαίτερη πατρίδα τους, η παγκόσμια προσφυγική κρίση είναι ένα από τα πιο καθοριστικά ζητήματα της εποχής μας», δήλωσε ο Salil Shetty, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Ο τρόπος με τον οποίο θα ανταποκριθούμε σε αυτή την κατάσταση θα διαμορφώσει το ποιοι είμαστε για τις γενιές που θα ακολουθήσουν. Αυτή είναι η στιγμή μας για να υπερασπιστούμε τα πράγματα που μας ενώνουν και να μην επιτρέψουμε το φόβο και την προκατάληψη να κερδίσουν».

«Η μουσική και οι τέχνες ανέκαθεν ήταν ισχυροί σύμμαχοι στο έργο της δικαιοσύνης και αυτό γιατί μοιράζονται τη δυνατότητα να μας κάνουν να νιώσουμε δυνατά συναισθήματα . Μας βοηθούν να κοιτάξουμε πέρα από τα σύνορα και να δούμε αυτά που μας ενώνουν.

Αυτός είναι ο λόγος που σε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων ανακοινώνουμε τις συναυλίες Give a Home. Αυτές οι εκδηλώσεις θα αποτελέσουν μια ευκαιρία να αναστοχαστούμε για την ανθρωπιά που δείχνουμε αλλά και να ενδυναμώσουμε την αποφασιστικότητά μας για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δίχως προηγούμενο ανθρωπιστική πρόκληση».

Οι επιβεβαιωμένοι καλλιτέχνες μέχρι στιγμής είναι: Above & Beyond, Bad Suns, Band of Skulls, Bastille, Billy Bragg, BØRNS, Broods, Cosmo Sheldrake, David Arnold and Michael Price, Deaf Havana, Everything Everything, Fenech Soler, Frank Turner, Gorgon City, James Morrison, Jessie Ware, Jezebels, JP Cooper, Julia Holter, Julien Baker, Kevin Ross, KT Tunstall, Laura Mvula, Local Natives, Mumford and Sons, Nothing but Thieves, Oh Wonder, Paper Route, POLIÇA, Public Service Broadcasting, Rudimental, SK Shlomo, The Fratellis, The Naked and Famous, The National, The Staves, Toothless, Wild Beasts and Wiley.

Οι λάτρεις της μουσικής ανοίγουν τα σπίτια τους

Λάτρεις της μουσικής σε όλο τον κόσμο θα ανοίξουν τα σπίτια τους – τοποθεσίες οι οποίες θα παραμείνουν μυστικές μέχρι να πλησιάσει η ημέρα των συναυλιών - για να φιλοξενήσουν τις συναυλίες. Η κάθε εκδήλωση θα φιλοξενήσει ερμηνείες δύο ή τριών  μουσικών σχημάτων, καθώς και ομιλίες από ακτιβιστές για να υπογραμμιστούν οι λύσεις με τις οποίες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική κρίση.

Οι συναυλίες είναι μια συνεργασία μεταξύ της Διεθνούς Αμνηστίας, τη μεγαλύτερη οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και της Sofar Sounds, μια εταιρία με έδρα το Λονδίνο που ειδικεύεται στην πραγματοποίηση μυστικών συναυλιών στα σπίτια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Η Sofar Sounds έχει φιλοξενήσει και στο παρελθόν εκδηλώσεις σε χώρους όπως πίσω από τους κήπους στο Cape Town στο Cliffside lairs στο Los Angeles, σε θερμοκήπια στο Τόκυο, σε σοφίτες στο Λονδίνο, σε επαύλεις στο Mumbai, σε αγροκτήματα στη Μελβούρνη και σε μεταποιημένες εστίες σχολείων στο Σάο Πάολο.

«Το Give a Home συνενώνει το όραμα της Διεθνούς Αμνηστίας και της Sofar για μια παγκόσμια κοινότητα ενωμένη για όσα πραγματικά έχουν σημασία, με τον ίδιο τρόπο που η Sofar ενώνει χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο καθημερινά μέσω της κοινής αγάπης για τη μουσική» δήλωσε ο Rafe Offer, συν-διευθύνων σύμβουλος της Sofar Sounds.

«Στις 20 Σεπτεμβρίου, η παγκόσμια μουσική κοινότητα θα ενωθεί όπως δεν έχει ξαναγίνει ποτέ για να γιορτάσει ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον, που υποστηρίζει και γιορτάζει τις θεμελιώδεις αρχές της ισότητας και της αξιοπρέπειας όλων των ανθρώπων».

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση για εισιτήρια από σήμερα- Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων- μέσω της ιστοσελίδας: https://www.sofarsounds.com/giveahome . Από την ιστοσελίδα, μπορεί κανείς να επιλέξει την πόλη και την εκδήλωση της αρέσκειας του για να έχει την ευκαιρία να κερδίσει δύο εισιτήρια. Θα έχει επίσης την επιλογή να κάνει μία δωρεά όταν κάνει αίτηση για το εισιτήριά του.

Τα κέρδη που θα συλλεχθούν από τη συνεργασία αυτή θα στηρίξουν το έργο της Διεθνούς Αμνηστίας στην καταγραφή των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων αλλά και για να ασκήσουν πίεση στις κυβερνήσεις για την ανεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για την προσφυγική κρίση.

Αντιμετωπίζοντας την παγκόσμια προσφυγική κρίση

Η προσφυγική κρίση επηρεάζει τις ζωές περισσότερων από 21 εκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως. Σχεδόν όλοι φιλοξενούνται εκτός των πλουσιότερων κρατών, που απλούστατα δεν αναλαμβάνουν να προσφέρουν βοήθεια. Προς το παρόν μόνο 10 από τις 193 χώρες που υπάρχουν  φιλοξενούν περισσότερους από τους μισούς πρόσφυγες όλου του κόσμου.

Η εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας ‘I Welcome’ καλεί όλες τις κυβερνήσεις να κάνουν περισσότερα για να διασφαλίσουν ότι οι πρόσφυγες είναι προστατευμένοι και ότι μπορούν να απολαύσουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης ασφαλών και νόμιμων οδών μεσώ των οποίων οι πρόσφυγες μπορούν να βρουν καταφύγιο, αποκαλύπτοντας πολιτικές αποτροπής που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα δικαιώματα των προσφύγων και τον τερματισμό των πρακτικών κράτησης και της επιστροφής των προσφύγων σε μέρη όπου θα κινδυνέψει η ζωή τους. Η εκστρατεία στοχεύει ακόμα στην οικοδόμηση βάσεων αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων διαχειριζόμενα από τις κοινότητες για τους πρόσφυγες.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.