Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΟΡΛΑΝΤΟ ΩΣ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 13 Ιουνίου 2016, 13:06Εκτύπωση

Ως συμβαλλόμενο μέρος στο Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα και στη Διεθνή Σύμβαση για την Εξάλειψη κάθε Μορφής Φυλετικών Διακρίσεων, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένη να προστατεύει τους ανθρώπους από την ένοπλη βία.

Οι πυροβολισμοί στο Ορλάντο συνιστούν την απόλυτη περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή και οι σκέψεις μας αυτή τη στιγμή είναι στα θύματα αυτών των επιθέσεων και στην πόλη του Ορλάντο. Όμως οι σκέψεις πρέπει να συνοδεύονται και από πράξεις προκειμένου να προστατεύουμε τους ανθρώπους από τέτοιου είδους βία

Jamira Burley, επικεφαλής εκστρατειών της Διεθνούς Αμνηστία για τις ΗΠΑ

«Ενώ πολλά δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί σχετικά με αυτό το φρικτό έγκλημα, μια εξονυχιστική έρευνα θα πρέπει να διεξαχθεί με βάση τα γεγονότα και όχι με εικασίες ή οποιουδήποτε είδους μισαλλοδοξία. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της εκ του διεθνούς δικαίου και να αντιμετωπίσει τη  βία από τη χρήση όπλων ως μια κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως άλλωστε είναι. Είναι κρίσιμο να αναμορφωθεί το παρόν συνονθύλευμα ομοσπονδιακών, πολιτειακών και τοπικών νόμων ώστε να διασφαλιστεί η προστασία και η ασφάλεια όλων. Η ζωή κανενός δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σε κίνδυνο μόνο και μόνο επειδή περπατάει στο δρόμο, πηγαίνει στο σχολείο ή χορεύει σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης», δήλωσε η Jamira Burley, επικεφαλής εκστρατειών της Διεθνούς Αμνηστία για τις ΗΠΑ. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.