ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ

09ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
18:30
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λεκανίδη 12, Άγιος Δημήτριος Αττικής
ΧΑΡΤΗΣ
Δημοσιεύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2023, 11:27Εκτύπωση

Καθώς δεν είναι δυνατόν να ταξιδέψει στην Ελλάδα ο Khaled Quzmar, διευθυντής της Defense for Children International - Palestine και πρόεδρος της Defence for Children International, λόγω της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ /  Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, η Defence for Children International - Greece και το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας προχωρούν στην αναβολή της εκδήλωσης που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 στις 18:30, με την υποστήριξη της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας, και στη οποία ο Khaled Quzmar επρόκειτο να είναι εκ των βασικών ομιλητών.

Νέα ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης πρόκειται να ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Διαβάστε την πρόσφατη ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας με τίτλο «Ισραήλ/ΚΠΕ: Οι άμαχοι και των δύο πλευρών πληρώνουν το τίμημα της πρωτοφανούς κλιμάκωσης των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και Γάζας, καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται».

 

 

 

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Ελλάδα του Khaled Quzmar, διευθυντή της Defense for Children International - Palestine και προέδρου της Defence for Children International, η Defence for Children International - Greece και το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας συνδιοργανώνουν εκδήλωση αλληλεγγύης στην κοινωνία των πολιτών στην Παλαιστίνη. Η εκδήλωση διοργανώνεται τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 στις 18:30, με την υποστήριξη της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας, στην έδρα της στην οδό Λεκανίδη 12, δίπλα στο μετρό Αγίου Δημητρίου.

Η Defense for Children International - Palestine ήταν μια από τις 7 παλαιστινιακές οργανώνεις της κοινωνίας των πολιτών στη Δυτική Όχθη των Κατεχομένων Παλαιστινιακών Εδαφών που έκλεισαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έπειτα από επιδρομή τους στα γραφεία τους στη Ραμάλα και κατάσχεση του αρχείου και του εξοπλισμού τους στις 18 Αυγούστου 2022.

Η Amna Guellali, αναπληρώτρια διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, είχε δηλώσει τότε: «Αυτές οι οργανώσεις έχουν συμβάλει σε τεράστιο βαθμό στα ανθρώπινα δικαιώματα στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη και σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά οι μπότες του Ισραηλινού στρατού καταπατούν το έργο τους. Η Διεθνής Αμνηστία στέκεται περήφανα αλληλέγγυα στους Παλαιστίνιους εταίρους μας και καλεί όλες τις κυβερνήσεις να καταδικάσουν την επίθεση του ισραηλινού στρατού στην παλαιστινιακή κοινωνία των πολιτών».

Ο Khaled Quzmar, διευθυντής της Defence for Children International - Palestine, σημειώνει: «Ο κατοχικός στρατός απέτυχε να φιμώσει τη φωνή μας για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο στρατός χρησιμοποιεί το στρατιωτικό δίκαιο ενάντια στο δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι επιδρομές δείχνουν ότι το Ισραήλ απορρίπτει τη θέση της Ε.Ε. και της διεθνούς κοινότητας, και μάλλον επενδύει στη συνέχιση της κατοχής και των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αυτή προκαλεί».

Το Ίδρυμα Rafto για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 ότι η οργάνωση Defence for Children International - Palestine επιλέχθηκε για το Βραβείο Rafto 2023 για το επίμονο έργο της στην υπεράσπιση και την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών που ζουν στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Ομιλίες

Mohammed El Sayyed, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας

Khaled Quzmar, διευθυντής της Defence for Children International - Palestine και πρόεδρος της Defence for Children International

Ελένη Κοντού, πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας

 

Συντονισμός

Ναντίνα Τσέκερη, διευθύντρια της Defence for Children International - Greece

 

ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ παιδιών από την Παλαιστίνη

 

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Israel detains Palestinian children for hundreds of days without charge, Defence for Children - Palestine, διάρκεια 4:22

HANTUSH – a fairytale, FemArtAct, διάρκεια 6:12

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΦΗΓΗΣΗΣ

Εύθυμα παραμύθια και σύγχρονες ιστορίες από την Παλαιστίνη

αφήγηση: Στέλιος Πελασγός με μουσική συνοδεία από ούτι

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Έκθεση ζωγραφικής παιδιών από την Παλαιστίνη, Defence for Children International & Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας

Έκθεση φωτογραφίας από την Παλαιστίνη, Αλεξία Τσούνη

Έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας για υπογραφή «Stop the automated apartheid in Palestine»

ΑΝΑΒΟΛΗ της εκδήλωσης αλληλεγγύης στην κοινωνία των πολιτών στην Παλαιστίνη για λόγους ανωτέρας βίας
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.