ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΣ EUROVISION 2012, ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

Δημοσιεύθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2012, 13:22Εκτύπωση

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
 20 Φεβρουαρίου 2012
Το ιστορικό παραβιάσεων της διοργανώτριας χώρας της Eurovision 2012, Αζερμπαϊτζάν
Εν όψει του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Baku, η Διεθνής Αμνηστία καλεί τη διοργανώτρια χώρα, Αζερμπαϊτζάν, να αντιμετωπίσει τη δυσάρεστη αλήθεια του ιστορικού της σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και να αποφυλακίσει 16 κρατούμενους συνείδησης που κρατούνται από τον Απρίλιο του 2011, στον απόηχο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
«Αναμφίβολα το Αζερμπαϊτζάν θα προσφέρει μια πολυτελή σκηνή σε φωνές από όλη την Ευρώπη. Ωστόσο, εκτός σκηνής, λίγες επικριτικές φωνές γίνονται ανεκτές. Στην πραγματικότητα, οι διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης έχουν ποινικοποιηθεί. Ειρηνικοί διαδηλωτές έχουν τεθεί υπό κράτηση, ενώ δημοσιογράφοι και ΜΚΟ έχουν αντιμετωπίσει απειλές και παρενόχληση», δήλωσε ο John Dalhuisen,  Αναπληρωτής Διευθυντής του Προγράμματος για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

Το ενημερωτικό έγγραφο της Διεθνούς Αμνηστίας, Αζερμπαϊτζάν: Όχι άλλο φοβισμένο κυνηγητό  : το Αζερμπαϊτζάν, διοργανώτρια χώρα της EUROVISION 2012, πρέπει να επιτρέψει να ακουστούν όλες οι φωνές, συνοψίζει τις ανησυχίες της οργάνωσης σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα.

“Διαφθορά και εξαναγκαστικές εξώσεις, βασανιστήρια και κακομεταχείριση, άδικες δίκες και παρενόχληση -όλα αυτά μένουν ατιμώρητα, ενώ περιορισμοί στην ελευθερία της έκφρασης δένουν τα χέρια των ακτιβιστών της κοινωνίας των πολιτών», δήλωσε ο John Dalhuisen.

“ Επί πάρα πολύ καιρό η διεθνής κοινότητα  εθελοτυφλεί σχετικά με την καταστολή στο Αζερμπαϊτζάν. Ο διαγωνισμός τραγουδιού της EUROVISION 2012 πρέπει να άρει τις λαμπερές κουρτίνες και να αποκαλύψει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκατομμυρίων ανθρώπων».

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.