Η ΓΙΟΥΛΙΑ ΤΙΜΟΣΕΝΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ

Δημοσιεύθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2011, 10:09Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


11 Οκτωβρίου 2011
Η Γιούλια Τιμοσένκο πρέπει να απελευθερωθεί

(Κίεβο) Πρώην ουκρανή πρωθυπουργός, η οποία φυλακίστηκε σήμερα για κατάχρηση εξουσίας πρέπει να απελευθερωθεί, δήλωσε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία.

Η Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία καταδικάστηκε από δικαστήριο του Κιέβου σε επτά χρόνια φυλάκισης και απαγόρευση από δημόσια αξιώματα για τρία χρόνια, για την υπογραφή με τη Ρωσία συμβολαίου προμήθειας ενέργειας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, όταν ήταν πρωθυπουργός.

«Η δίωξη εναντίον της Γιούλια Τιμοσένκο έχει πολιτικά κίνητρα. Οι κατηγορίες εναντίον της δεν αναφέρονται σε διεθνώς αναγνωρισμένα αδικήματα, αλλά αποτελούν απόπειρες να ποινικοποιηθούν αποφάσεις που έλαβε στο πλαίσιο της δουλειάς της.»

«Κακές πολιτικές αποφάσεις τέτοιου είδους -εάν πρόκειται για τέτοιες και στην προκειμένη περίπτωση- πρέπει να τιμωρούνται από τους ψηφοφόρους, όχι από τα δικαστήρια. Η καταδίκη της Τιμοσένκο για αυτές τις κατηγορίες είναι παράνομη και πρέπει να απελευθερωθεί αμέσως.»

Δείτε το πλήρες δελτίο Τύπου (αγγλικά): http://www.amnesty.org/en/news-and-updates/jailed-former-ukraine-prime-minister-must-be-released-2011-10-11

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.