ΓΙΝΑΜΕ 50! ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ

Δημοσιεύθηκε στις 22 Ιουνίου 2011, 15:49Εκτύπωση

Πριν 50 χρόνια, ένας άνδρας, εξοργισμένος από τις αδικίες που έβλεπε, απηύθυνε έκκληση σε άλλους ανθρώπους να ενωθούν μαζί του σε κοινή δράση. Είδε ότι χρησιμοποιώντας τα δικαιώματά μας -την ελευθερία μας να διεκδικούμε έναν δίκαιο κόσμο- οι άνθρωποι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε εκπληκτικά πράγματα.

Από το 1961, αμέτρητοι άνθρωποι έχουν συνεργαστεί με τη Διεθνή Αμνηστία με σκοπό την αλλαγή. Από το Λονδίνο έως το Σαντιάγκο, από το Σίδνεϊ έως την Καμπάλα, ένα άτομο ενώθηκε με ένα άλλο για να επιμείνει ότι τα δικαιώματα όλων πρέπει να γίνονται σεβαστά και να προστατεύονται.

Η αλλαγή δεν ήρθε εν μία νυκτί.

Χρειάστηκαν πολλές συζητήσεις, πολλές επιστολές. Φίλοι μίλησαν σε συγγενείς. Παλαιοί συνάδελφοι μίλησαν σε νέους συναδέλφους. Μέσα στην 50χρονη πορεία της, η Διεθνής Αμνηστία εξασφάλισε την απελευθέρωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Ανθρώπων φυλακισμένων για τις πεποιθήσεις τους ή τον τρόπο ζωής τους. Εδώ και 50 χρόνια, πολλά, σοβαρά προβλήματα ακόμα παραμένουν αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Θέλουμε να αυξήσουμε την πίεση σε 3 τομείς εκστρατείας προτεραιότητας και χρειάζεται και εσύ να δουλέψεις μαζί μας.

Για να καταργήσουμε τη θανατική ποινή σε ακόμα μία χώρα,

Για να μπορούν όλοι να εκφράζονται ελεύθερα,

Για να τερματίσουμε την ποινικοποίηση της έκτρωσης σε άλλη μια χώρα,

Για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των αιγυπτίων γυναικών,

χρειάζεται να αναλάβουν δράση πολλά άτομα.

Ένα Ακόμα Μέλος σημαίνει εκατομμύρια άνθρωποι ενωμένοι σε κοινή δράση. Σημαίνει ένας ακόμα. Σημαίνει ότι δεν εγκαταλείπουμε.

Γίνε ένας ακόμα. Φέρε έναν ακόμα. Δράσε μια φορά ακόμα.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΟΥΝ: ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.