ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 11 Μαρτίου 2011, 07:00Εκτύπωση

Σταματήστε την καταπίεση-προστατέψτε την ελευθερία της έκφρασης

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες άνθρωποι φυλακίζονται, ή αντιμετωπίζουν εκφοβισμό και βία μόνο και μόνο επειδή εκφράζουν ειρηνικά τις πεποιθήσεις τους ή υπερασπίζονται τα δικαιώματα άλλων ανθρώπων.

Αυτή τη χρονιά, συμπληρώνοντας 50 χρόνια, η Διεθνής Αμνηστία θα εστιάσει σε εννέα υποθέσεις και θα καλέσει τις κυβερνήσεις να σταματήσουν την καταπίεση, να ελευθερώσουν τους κρατούμενους συνείδησης και να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η άρνηση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης συμβαδίζει με τις παραβιάσεις άλλων δικαιωμάτων, όπως είναι το δικαίωμα του συνέρχεσαι και του συνεταιρίζεσθαι, το δικαίωμα συμμετοχής στις δημόσιες υποθέσεις και το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια του 50ου μας έτους, αγωνιζόμαστε για τους ανθρώπους που κινδυνεύουν, όπως είναι η Κοινότητα Ειρήνης στην Κολομβία, υπερασπίζοντας το δικαίωμά τους να μην παρασυρθούν στην εσωτερική ένοπλη σύρραξη στη χώρα τους. Ενεργούμε για τις δεκάδες χιλιάδες των ανθρώπων που κρατούνται, συχνά χωρίς δίκη, στο πολιτικό στρατόπεδο αιχμαλώτων Yodok στη Βόρεια Κορέα. Άντρες, γυναίκες και παιδιά υφίστανται κακομεταχείριση, συμπεριλαμβανομένων των βασανιστηρίων και εξαναγκάζονται να δουλεύουν σε ορυχεία κάτω από επικίνδυνες συνθήκες.

Γράψε το δικό σου γράμμα για αυτές τις υποθέσεις εδώ.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.