ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΨΕΙ ΤΗ ΛΙΒΥΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Δημοσιεύθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2011, 18:44Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


25 Φεβρουαρίου, 2011

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να παραπέμψει τη Λιβύη στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να παραπέμψει την κατάσταση στη Λιβύη στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και να επιβάλει άμεσο εμπάργκο όπλων, ενόψει προγραμματισμένης συνόδου στη Νέα Υόρκη, στις 25 Φεβρουαρίου.

«Ο Συνταγματάρχης Καντάφι και η δομή διοίκησής του πρέπει να καταλάβουν ότι θα λογοδοτήσουν για τις ενέργειές τους», δήλωσε ο Σαλίλ Σέτι, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας. «Πρέπει να κατανοήσουν ότι η έρευνα και η δίωξη είναι μια πραγματικότητα την οποία θα αντιμετωπίσουν».

«Αυτό πρέπει να λειτουργήσει ως αφύπνιση σε εκείνους που δίνουν τις διαταγές και σε εκείνους που τις εκτελούν: τα εγκλήματά σας δεν θα μείνουν ατιμώρητα».

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας πρέπει να ενεργήσουν τώρα, για να θέσουν τέλος στις σκανδαλώδεις παραβιάσεις που διαπράττονται  στους δρόμους της Τρίπολης και σε άλλα σημεία της Λιβύης».

Η οργάνωση επανέλαβε την έκκλησή της με ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου προς το Συμβούλιο Ασφαλείας για άμεση επιβολή εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, εμποδίζοντας τη μεταφορά εξοπλισμού και προσωπικού, και εφαρμογή παγώματος των περιουσιακών στοιχείων του Συνταγματάρχη Καντάφι, όσων σχετίζονται με αυτόν και οποιουδήποτε άλλου ενέχεται σε παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Γραφείο Τύπου και Προβολής

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.