Η ΤΡΙΝΙΔΑΔ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΜΠΑΓΚΟ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ

Δημοσιεύθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2011, 12:43Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
16 Φεβρουαρίου, 2011
Η Τρινιδάδ και το Τομπάγκο καλούνται να σταματήσουν να κατευθύνονται προς τις εκτελέσεις

Η Διεθνής Αμνηστία έχει καλέσει τα μέλη των κοινοβουλίων της Τρινιδάδ και του Τομπάγκο να καταψηφίσουν τη συνταγματική τροποποίηση Νομοσχεδίου, το οποίο θα επέτρεπε να ξαναρχίσουν οι εκτελέσεις στη χώρα.

Σύμφωνα με το προτεινόμενο Νομοσχέδιο, το οποίο έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στις 18 Φεβρουαρίου, τα δικαστήρια της χώρας θα είχαν τη δυνατότητα να καταστρατηγούν δικαστικές αποφάσεις που ενισχύουν την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και που είχαν ως αποτέλεσμα την παύση των εκτελέσεων το 1999.

Αρχές στο έθνος της Καραϊβικής υποστηρίζουν ότι η πραγματοποίηση εκτελέσεων είναι ένας τρόπος για να αντιμετωπιστεί η αύξηση των δολοφονιών και να αποτρέπονται άλλοι από το να διαπράττουν βίαια εγκλήματα.

«Η Τρινιδάδ και το Τομπάγκο αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα φόνων και βίαιων εγκλημάτων, αλλά η εμπειρία έχει δείξει ότι η διευκόλυνση των εκτελέσεων δεν είναι η λύση», δήλωσε η Κιάρα Λιγκιόρι, ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας για την Τρινιδάδ και το Τομπάγκο.

Δείτε ολόκληρο το δελτίο Τύπου (αγγλικά): http://www.amnesty.org/en/news-and-updates/trinidad-and-tobago-urged-stop-drive-towards-executions-2011-02-16

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.