ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Δημοσιεύθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2011, 14:29Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
14 Φεβρουαρίου, 2011
Καταδικάζουμε την καταστολή διαδήλωσης στο Ιράν

Η Διεθνής Αμνηστία έχει καταδικάσει τις ιρανικές αρχές για τη διάλυση μιας φαινομενικά ειρηνικής πορείας που πραγματοποιήθηκε στην Τεχεράνη σε υποστήριξη των διαδηλώσεων στην Αίγυπτο και την Τυνησία. Σύμφωνα με αναφορές, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις και σε άλλες πόλεις σε όλο το Ιράν, όπως στο Ισφαχάν, στο Σιράζ και την Κερμάνσα.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης Mir Hossein Mousavi και Mehdi Karroubi τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό από τις αρχές πριν από τις διαδηλώσεις τη Δευτέρα.

«Οι Ιρανοί έχουν δικαίωμα να συγκεντρώνονται, για να εκφράσουν ειρηνικά τη στήριξή τους στο λαό της Αιγύπτου και της Τυνησίας. Παρότι οι αρχές έχουν υποχρέωση να διατηρούν τη δημόσια τάξη, αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί δικαιολογία για την απαγόρευση και διάλυση διαδηλώσεων από εκείνους που επιλέγουν να ασκούν αυτό το δικαίωμα», δήλωσε η Hassiba Hadj-Sahraoui, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Αυτή η καταστολή είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά κινήσεων εκ μέρους των Αρχών, που έχουν στόχο την παρακώλυση του έργου των ακτιβιστών και την κατάπνιξη της διαφωνίας».

Η πορεία έρχεται εν μέσω ενός κύματος προληπτικών συλλήψεων πολιτικών και άλλων ακτιβιστών τις τελευταίες ημέρες.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.