ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2010 4-14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2010, 20:52Εκτύπωση

Κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν στον Παγκόσμιο Μαραθώνιο Γραμμάτων, που διοργανώνεται από τη Διεθνή Αμνηστία κάθε Δεκέμβριο. Φέτος, από τις 4 έως και τις 14 Δεκεμβρίου, χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έγραψαν γράμματα, υπέγραψαν εκκλήσεις, ανέλαβαν ηλεκτρονική δράση, προκειμένου να γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων.

Στο ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας μοιράσαμε τα γράμματα σε 35 εστιατόρια της Αθήνας που προσέφεραν στις 10 Δεκεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) ένα ακτιβιστικό δείπνο στους επισκέπτες τους. Αλλά δεν μείναμε μόνο στην Αθήνα. Οι τοπικές ομάδες δράσης της Θεσσαλονίκης, των Χανίων, του Ηρακλείου, της Κομοτηνής και της Καστοριάς βγήκαν στο δρόμο, επισκέφτηκαν εμπορικά κέντρα, ανέλαβαν δράση σε Πανεπιστήμια και σχολεία και συγκέντρωσαν εκατοντάδες γράμματα προς υποστήριξη των ανθρώπων που κινδυνεύουν.

Τέλος, εκατοντάδες ακτιβιστές ανέλαβαν δράση ηλεκτρονικά ή προωθώντας τον Μαραθώνιο Γραμμάτων στους φίλους και την οικογένειά τους.

Και το αποτέλεσμα ήταν 4078 γράμματα συμπαράστασης και υπογραφές!

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους και όλες που στηρίξατε αυτή τη δράση και ευχόμαστε τη νέα χρονιά να χρειαστεί να συγκεντρώσουμε μικρότερο αριθμό.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.