ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΝΟΤΑΡΑ

Δημοσιεύθηκε στις 7 Ιουλίου 2022, 17:30Εκτύπωση

Στις 27 Ιουνίου του 1975, 29 άτομα, που «υιοθετήθηκαν» από τη Διεθνή Αμνηστία ως κρατούμενες/-οι συνείδησης κατά τη διάρκεια της χούντας των συνταγματαρχών, ίδρυσαν την Ελληνική Επιτροπή της Διεθνούς Αμνηστίας ψηφίζοντας το πρώτο καταστατικό της. Στην πρώτη Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Τμήματος, τον Μάρτιο του 1976, ο Γεράσιμος Νοταράς εκλέγεται μέλος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου και ανάβει έτσι μαζί με τα υπόλοιπα ιδρυτικά μας μέλη, όπως ο Μανώλης Γλέζος και η Αμαλία Φλέμινγκ, τη φλόγα του κινήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στη χώρα μας.

Είναι μεγάλη τιμή για εμάς η ίδρυσή μας να συνδέεται με τον Γεράσιμο Νοταρά, πρόσωπο που αφιέρωσε τη ζωή του σε κοινωνικούς αγώνες για ελευθερία, δικαιοσύνη και ανθρωπιά και που ήρθε αντιμέτωπος με μερικές από τις πιο σκληρές όψεις του αυταρχισμού, όπως ήταν η χούντα των συνταγματαρχών στη χώρα μας.

Η προσφορά του οφείλει να αποτελεί έμπνευση και πυξίδα για όλες και όλους εμάς και να μας συντροφεύει στους αγώνες που δίνουμε για μια πιο ανθρώπινη και δίκαιη κοινωνία.

Υπόσχεσή μας λοιπόν να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ελευθερίας, δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας κρατώντας τη μνήμη του ζωντανή.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όσες και όσους είχαν τη τύχη να είναι κοντά του.
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.