1 ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΙΣΟΥΣ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΑΔΙΕΡΕΥΝΗΤΟ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ!

Δημοσιεύθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2021, 10:56Εκτύπωση

Κλείνει σήμερα ένας χρόνος από τη δικαστική απόφαση-ορόσημο της 7ης Οκτωβρίου 2020, που έκρινε την πολιτική ηγεσία του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής ένοχη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Και που μαζί με την πολιτική ηγεσία, καταδίκασε επίσης 43 μέλη του κόμματος, μεταξύ των οποίων και 11 πρώην βουλευτές, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του αντιφασίστα τραγουδιστή Παύλου Φύσσα το 2013, άλλα 15 άτομα ως συνεργούς, 5 άτομα για την απόπειρα δολοφονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη και 4 για την επίθεση σε βάρος συνδικαλιστών του ΚΚΕ.

Επιθέσεις εναντίον προσφύγων, μεταναστών/τριών, συνδικαλιστών/τριών και υπερασπιστών/ριών των ανθρώπινων δικαιωμάτων περιλαμβάνονται στη σειρά βίαιων εγκλημάτων που διέπραξαν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η απόφαση αποτύπωσε την αναγνώριση της συστημικής απειλής που τίθεται στις κοινωνίες μας από μια βίαιη, ρατσιστική ομάδα, και μια δέσμευση ότι αυτή η απειλή δεν πρέπει να αφεθεί να αναπτυχθεί. Και για τον λόγο αυτόν, έδωσε σαφές μήνυμα: Τα ρατσιστικά εγκλήματα είτε διαπράττονται από άτομα στον δρόμο είτε από μέλη του κοινοβουλίου δεν μένουν ατιμώρητα.

 

Σήμερα παρατηρούμε με σοβαρή ανησυχία ότι, έναν χρόνο μετά την απόφαση-ορόσημο, υπάρχουν μια σειρά αναφορές τις τελευταίες εβδομάδες οι οποίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας για επιθέσεις από μέλη ακροδεξιών ομάδων κατά μαθητών/ριών, φοιτητών/ριών και μελών κομμάτων στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Έναν χρόνο μετά την απόφαση-ορόσημο, το μήνυμα αυτής της απόφασης είναι ανάγκη να συνεχίζει να υπηρετείται: Κανένα έγκλημα μίσους να μη μείνει αδιερεύνητο και ατιμώρητο!

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.