Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΦΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ» ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ FIFA 2021

Δημοσιεύθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2020, 13:26Εκτύπωση

Στη νέα έκδοση του παιχνιδιού FIFA 2021 της EA, χρησιμοποιήθηκε η πρώτη σε πωλήσεις ποδοσφαιρική φανέλα της Ιρλανδικής ομάδας Bohemian FC, που έγινε γνωστή παγκοσμίως, σε συνεργασία με την Διεθνή Αμνηστία. 

Η φανέλα των ποδοσφαιριστών για τα παιχνίδια τους εκτός έδρας, φέρει την εμβληματική εικόνα μιας οικογένειας που μεταναστεύει, γράφοντας «Πρόσφυγες Καλωσήρθατε. Έχει επίσης το γνωστό λογότυπο «Αγαπάμε το Ποδόσφαιρο, Μισούμε τον Ρατσισμό».

Η Διεθνής Αμνηστία της Ιρλανδίας δημοσίευσε τη συνεργασία της με την ποδοσφαιρική ομάδα Bohemian FC στις αρχές του 2020 και εκ τότε έγινε πρωτοσέλιδο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ είχε και τεράστια απήχηση στα κοινωνικά δίκτυα. Η φανέλα έγινε πρώτη σε πωλήσεις, καθώς την παρήγγειλαν άνθρωποι από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο, από την Κίνα μέχρι τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Τα διάφορα τμήματα της Διεθνούς Αμνηστίας σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν στην υποστήριξη της νέας ποδοσφαιρικής φανέλας του νέου παιχνιδιού FIFA 2021 της EA Games, το οποίο παίζεται από πάνω από 45 εκατομμύρια ανθρώπους, δίνοντας έτσι στην τοπική ομάδα του Δουβλίνου της Ιρλανδίας ένα πραγματικά παγκόσμιο κοινό.

 Ο Colm Ο’ Gorman, Εκτελεστικός Διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας της Ιρλανδίας, κάλεσε όλους/ες τους παίκτες/τριες παιχνιδιών παγκοσμίως να ενστερνιστούν το μήνυμα.

«Οι παίκτες/τριες και οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου αποτελούν δυναμικές κοινότητες, με τεράστια απήχηση. Η ανταπόκριση για τη νέα φανέλα της Ιρλανδίας είναι τρομερή. Ελπίζουμε ότι οι κοινότητες αυτές θα κάνουν τώρα το ζήτημα παγκόσμιο.

Σε μια εποχή όπου οι παγκόσμιοι ηγέτες δαιμονοποιούν τους πρόσφυγες, τροφοδοτούν το μίσος και τον φόβο ενάντια στους ανθρώπους που φεύγουν από την χώρα τους επειδή φοβούνται για τη ζωή τους, είναι πλέον χρέος της κάθε κοινότητας να αναλάβει την ευθύνη και να αντεπιτεθεί.

«Οι τραγικοί πνιγμοί στη Μεσόγειο και πρόσφατα στη Βρετανία, δείχνουν μία αντι-προσφυγική ρητορική που οδηγεί σε πολιτικές οι οποίες κοστίζουν ζωές σε ανθρώπους. Στρέφει τις κοινότητες τη μια ενάντια στην άλλη και καταστρέφει τον κοινό μας δεσμό, αυτόν της ανθρωπότητας. Επομένως το μήνυμα «Καλωσορίσατε Πρόσφυγες» είναι σαφές, αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό.»

Στο παιχνίδι, αν επιλέξετε την Bohemian FC ως την ομάδα σας, η ανανεωμένη έκδοση του FIFA 2021 συμπεριλαμβάνει την επιλογή να επιλέξετε τη φανέλα των παιχνιδιών εκτός έδρας του ομίλου, που φέρει τα λογότυπα.

Ο Daniel Lambert, Γενικός Διευθυντής της Bohemian FC, δήλωσε:

«Το ήθος μας πάντα είχε να κάνει με το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο φέρνει τους ανθρώπους κοντά, δένει τις κοινότητες, ενώνει το έθνος. Το ποδόσφαιρο είναι μια παγκόσμια γλώσσα η οποία θα πρέπει πάντα να ενώνει και όχι να διχάζει.

Παίζοντας με τη Bohemian FC στο FIFA 2021, εκπροσωπείτε αυτές τις αξίες, τις αξίες δηλαδή της ισότητας, της συμπερίληψης και της αποδοχής.»

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.