Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ/ΡΙΩΝ

Δημοσιεύθηκε στις 5 Νοεμβρίου 2020, 11:07Εκτύπωση

Η Διεθνής Αμνηστία κυκλοφόρησε την Amnesty Academy [Ακαδημία της Διεθνούς Αμνηστίας], μια δωρεάν εφαρμογή εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα η οποία στοχεύει στην εκπαίδευση της επόμενης γενιάς υπερασπιστών/ριών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε μια σειρά θεμάτων όπως η ελευθερία της έκφρασης, η ψηφιακή ασφάλεια και τα δικαιώματα των αυτόχθονων λαών.

Οι εκπαιδευόμενοι/ες σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μαθήματα που κυμαίνονται από 15 λεπτά έως 15 ώρες σε περισσότερες από 20 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των ουρντού, μπάνγκλα, ουγγρικής, κορεάτικης, ρωσικών, ταϊλανδέζικων, τσεχικών και τουρκικών. Όλα τα μαθήματα μπορούν να ληφθούν μέσω της εφαρμογής, η οποία είναι διαθέσιμη σε συσκευές iOS και Android, επιτρέποντας την εκμάθηση εκτός σύνδεσης.

«Αυτή η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να ενδυναμώνει και να ενθαρρύνει όλους και όλες σε όλο τον κόσμο να μάθουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ανταλλαγή γνώσεων είναι ένας ζωτικός τρόπος για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τα δικά μας δικαιώματα και τα δικαιώματα ο ένας/μια του άλλου/ης, και να αγωνιστούμε για τη δικαιοσύνη και την ισότητα σε όλο τον κόσμο,» δήλωσε η Julie Verhaar, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας.

Αυτή η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να ενδυναμώνει και να ενθαρρύνει όλους και όλες σε όλο τον κόσμο να μάθουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ανταλλαγή γνώσεων είναι ένας ζωτικός τρόπος για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τα δικά μας δικαιώματα και τα δικαιώματα ο ένας/μια του άλλου/ης, και να αγωνιστούμε για τη δικαιοσύνη και την ισότητα σε όλο τον κόσμο
Julie Verhaar, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας.

Μεταξύ των βασικών χαρακτηριστικών της εφαρμογής Amnesty Academy είναι μια ευέλικτη αυτό-ρυθμιζόμενη προσέγγιση στη μάθηση, επιτρέποντας στους χρήστες/ριες να ξεκινούν μαθήματα όπως και όταν τους ταιριάζει. Οι εκπαιδευόμενοι/ες που ολοκληρώνουν ορισμένα από τα μακρύτερα μαθήματα θα λαμβάνουν επίσημο πιστοποιητικό υπογεγραμμένο από τον/τη Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Τα μαθήματα που διατίθενται στην εφαρμογή Amnesty Academy έχουν αναπτυχθεί και προσαρμοστεί τα τελευταία τρία χρόνια ως τμήμα του ιστότοπου μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Διεθνούς Αμνηστίας. Έχουν πλέον βελτιστοποιηθεί για χρήση σε κινητά τηλέφωνα, καθιστώντας τη μάθηση στα ανθρώπινα δικαιώματα πιο προσιτή από ποτέ.

«Η εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι το θεμέλιο του έργου της Διεθνούς Αμνηστίας. Ο γενικός μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι παγκοσμίως γνωρίζουν και μπορούν να διεκδικήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους. Η εφαρμογή Amnesty Academy μας φέρνει πιο κοντά σε αυτόν τον στόχο παρέχοντας μια απλή και προσβάσιμη πλατφόρμα έτσι ώστε εκατομμύρια άνθρωποι να έχουν πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα,» δήλωσε η Krittika Vishwanath, Επικεφαλής της Εκπαίδευσης στα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η εφαρμογή Amnesty Academy θα ενημερώνεται τακτικά για να διευκολύνει την εκμάθηση σε πολλές περισσότερες γλώσσες και με νέες προσφορές μαθημάτων τους επόμενους μήνες και χρόνια.

 

iOS link                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Android link

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.