ΚΑΘΩΣ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ, Η ΝΕΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ
Η ολοσέλιδη διαφήμιση στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας The Washington Post προειδοποιεί τους κυβερνητικούς αξιωματούχους πως πολλοί/ες παρακολουθούν τις εξελίξεις με βαθιά ανησυχία
Με νέα ολοσέλιδη διαφήμιση στην εφημερίδα The Washington Post, η Διεθνής Αμνηστία των ΗΠΑ στέλνει ανοιχτή επιστολή σε όλους του ομοσπονδιακούς, τοπικούς και κρατικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ εκφράζοντας βαθιά ανησυχία για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα. Η ανοιχτή αυτή επιστολή αναφέρει την ευρεία διαθεσιμότητα των όπλων σε συνδυασμό με την υποκίνηση βίας και την αποτυχία των ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων να εξαλείψουν τον ρατσισμό, καθώς έχουν αφήσει την χώρα εκτεθειμένη σε εκείνους που προάγουν την ανισότητα απέναντι στο δίκαιο, το μίσος απέναντι στην ενότητα και την ατιμωρησία απέναντι στην αδικία.
Σύμφωνα με τις αναφορές που έγιναν από τη Διεθνή Αμνηστία των ΗΠΑ και άλλες ομάδες που εργάζονται πάνω στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ, η διαφήμιση κατηγορεί τους κυβερνητικούς αξιωματούχους πως είναι συνεργοί σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέροντας: «Πολλοί/ές από εσάς φέρετε άμεσα ευθύνη. Άλλοι/ες έχετε κάνει ελάχιστα ως και τίποτα για να σταματήσετε όλες αυτές τις παραβιάσεις.»
Απαιτούμε όλοι οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ να τηρήσουν τις υποχρεώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτές ορίζονται από το διεθνές δίκαιο, ζητώντας:
- Ελευθερία από κάθε μορφή ρατσισμού, διάκρισης και μίσους
- Ελευθερία σε ειρηνικές διαδηλώσεις και στη διαφωνία
- Ελευθερία από τη βία της αστυνομίας και των όπλων
- Ελευθερία από αυθαίρετες συλλήψεις και κρατήσεις
- Ελευθερία στον Τύπο ώστε να μπορεί να διερευνήσει και να δημοσιεύσει την αλήθεια
- Ελευθερία από τον ένοπλο εκφοβισμό στις κάλπες
Η διαφήμιση είναι μέρος της εκστρατείας της οργάνωσης «Υπεράσπιση της Ελευθερίας», η οποία κινητοποιεί τους 10 εκατομμύρια υποστηρικτές/τριες της παγκοσμίως για την πρόληψη και την εξάλειψη των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών και μετά από αυτές, σε μία πιθανή κυβερνητική μετάβαση.
Η Διεθνής Αμνηστία δεν παίρνει θέση υπέρ ή κατά καμίας πολιτικής ιδεολογίας, κόμματος, υποψηφίου/ας ή υπαλλήλου. Ο μοναδικός σκοπός της οργάνωσης είναι η προώθηση και η υπεράσπιση της ελευθερίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ποιος/α: Διεθνής Αμνηστία ΗΠΑ
Τι: Ολοσέλιδη διαφήμιση στο φύλλο της εφημερίδας The Washington Post σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ
Πότε; Κυριακή 25 Οκτωβρίου