ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ JAMAL KHASHOGGI ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2020, 14:32Εκτύπωση

H Freedom First, σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία των ΗΠΑ, πρόβαλε κρυφά τεράστιες φωτογραφίες του αρθρογράφου της Washington Post, Jamal Khashoggi, στην πρόσοψη της Πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας και σε άλλα σημεία στην Ουάσιγκτον, ως μέρος μιας εκστρατείας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και μιας καλλιτεχνικής αρχιτεκτονικής προβολής μεγάλης κλίμακας για την απόδοση φόρου τιμής στη δεύτερη επέτειο από τη δολοφονία του. Αυτή η πρωτοβουλία διοργανώθηκε από την Freedom First, μια εκστρατεία του The Freedom Initiative, για να τραβήξει την προσοχή στα άτομα που κρατούνται, διώκονται και βασανίζονται αδικαιολόγητα υπό την ηγεσία του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Mohamed bin Salman.

Ο Mohamed Soltan από το The Freedom Initiative  δηλώνει: «Ακόμα και όταν σβήσουν τα φώτα και οι κάμερες στραφούν στην επόμενη μεγάλη ιστορία, θα είμαστε ακόμα εδώ. Εργαζόμαστε ακούραστα για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον φίλο μας, Jamal. Για να βεβαιωθούμε ότι το φρικτό έγκλημα της δολοφονίας του δεν μείνει ατιμώρητο.»

Ο Philippe Nassif από τη Διεθνή Αμνηστία των ΗΠΑ δήλωσε, «τα δικαστήρια της Σαουδικής Αραβίας συνήθως αρνούνται στους κατηγορούμενους/ες την πρόσβαση σε δικηγόρους και καταδικάζουν τους ανθρώπους σε θάνατο μετά από εξαιρετικά άδικες δίκες. Έτσι, η Διεθνής Αμνηστία θεωρεί ότι ετυμηγορία δεν φέρνει ούτε δικαιοσύνη ούτε αλήθεια στην υπόθεση του Jamal Khashoggi και στους αγαπημένους του. Στην επέτειο της δολοφονίας σου, σου υποσχόμαστε, Jamal, ότι θα λέμε πάντα την ιστορία σου και θα παλεύουμε ακούραστα μέχρι να επιτευχθεί η δικαιοσύνη και η αλήθεια. Αναπαύσου εν ειρήνη.»

Οι εντυπωσιακές προβολές κάλεσαν επίσης τους ανθρώπους να δώσουν μια «Υπόσχεση Ελευθερίας», δίνοντας της αμέριστη αφοσίωση τους στη διάδοση και την ευαισθητοποίηση για τα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα και προκαλώντας τις κυβερνήσεις που σιωπούν. Οι δραστηριότητες αποτελούν μέρος της εκστρατείας «Freedom First» για να επιστήσουν την προσοχή στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν υπό την ηγεσία του Mohamed bin Salman, συμπεριλαμβανομένης της καταστολής της ελευθερίας της έκφρασης, των εξωδικαστικών δολοφονιών, των βασανιστηρίων, της κράτησης κρατουμένων συνείδησης και της κάλυψης διασήμου που διέπραξαν συστηματικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία μέσω μαζικών επενδύσεων στη βιομηχανία ψυχαγωγίας.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Freedom First ξεκίνησε μια εθνική εκστρατεία με μεγάλες αφίσες στη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον, το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και το Μαϊάμι, μιλώντας για τη δολοφονία του Jamal Khashoggi και την κράτηση κρατουμένων συνείδησης στην Σαουδική Αραβία. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις αφίσες αυτές και σε φωτογραφίες, κάντε κλικ εδώ.

Για πρόσβαση στις φωτογραφίες που προβλήθηκαν, κάντε κλικ εδώ.

Υπόσχεση ελευθερίας

«Είναι σημαντικό για μένα να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα και τη φωνή μου για να προστατέψω το δικαίωμα όλων στο να μιλήσουν, ανεξάρτητα από το πού ζουν.

Δεσμεύομαι να αναδείξω τις ιστορίες όσων αγωνίζονται για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια.

Δεσμεύομαι να είμαι σύμμαχος σε προκλήσεις κυβερνήσεων και αρχών που αποκρύπτουν την αλήθεια και υπονομεύουν την ελευθερία.

Δεσμεύομαι να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα μου για να παροτρύνω τους άλλους να παλέψουν για τις ελευθερίες τους.

Δεσμεύομαι να ενθαρρύνω τους άλλους να αναλάβουν δράση για να υποστηρίξουν αυτές τις ελευθερίες. Δεσμεύομαι να είμαι μια φωνή για ελευθερία.»

Σχετικά με την εκστρατεία Freedom First

Η Freedom First είναι μια εκστρατεία σε συνεργασία με το The Freedom Initiative και τη Διεθνή Αμνηστία των ΗΠΑ για την εκπαίδευση εκπροσώπων από τη βιομηχανία ψυχαγωγίας σχετικά με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία και τις επιπτώσεις της συγκάλυψης διάσημων ατόμων που εργάζονται στον τομέα της ψυχαγωγίας. Η εκστρατεία Freedom First απαιτεί τον τερματισμό των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.