ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020-2021

Δημοσιεύθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2020, 11:00Εκτύπωση

Τα δίκτυα και οι ομάδες των εθελοντών/ριών και ακτιβιστών/ριων μας βάζουν ξανά μπροστά τις μηχανές τους! Γι’ αυτό ζητάμε την ενεργό συμμετοχή όλων όσων παίρνουν την αδικία προσωπικά και όλων όσων θέλουν να δώσουν φωνή σε αυτούς που δεν ακούγονται.

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τις προσπάθειες μας για έναν καλύτερο κόσμο, με ελευθερία και αξιοπρέπεια για όλες και όλους, με σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα – ούτε και μια παγκόσμια πανδημία, η οποία εξάλλου, αναδεικνύει νέες ανάγκες στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η υπόθεση της αλλαγής για μια οργάνωση δράσης όπως η Διεθνής Αμνηστία, βασίζεται στους ανθρώπους που αποφασίζουν να πράξουν και να ασκήσουν πίεση για την αλλαγή. Αυτή είναι και η σημασία του ακτιβισμού για εμάς, όπως αποδεικνύεται από το πάθος και την δέσμευση των ακτιβιστριών/στων μας: Η επιθυμία για αλλαγή, η πίστη πως τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να διασφαλίζονται χωρίς εξαιρέσεις, να γίνονται δημιουργική διάθεση και αποφασιστικότητα για κινητοποίηση.

Ανεξαρτήτως της δυνατότητας χρόνου, της ηλικίας, του τόπου διαμονής ή των εμπειριών, καθεμιά και καθένας μπορεί να συμβάλει στον καθημερινό αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.Μπορείτε να ενταχθείτε σε μια ομάδα ή δίκτυο δράσης ανάλογα με την ιδιότητα και την προτίμηση σας. Μπορείτε ακόμη να επικοινωνήσετε μαζί μας για να δημιουργήσουμε μια ομάδα μαζί!

Ως ακτιβίστριες/στες της Διεθνούς Αμνηστίας γίνεστε μέλη ενός διεθνούς κινήματος και συμβάλλετε, όπως και όταν επιθυμείτε και με άμεσο τρόπο, στις δράσεις για τις εκστρατείες και τις εκκλήσεις μας. Κινητοποιούμαστε τακτικά και ευαισθητοποιούμε τις τοπικές κοινωνίες, τις/τους συμφοιτήτριες/τες μας, το φιλικό και οικογενειακό μας περιβάλλον. Οργανώνουμε εκδηλώσεις και δράσεις για την ανάδειξη υποθέσεων, γνωστοποιούμε παραβιάσεις στην κοινωνία και τον Τύπο, συνεργαζόμαστε με άλλες ομάδες της κοινωνίας των πολιτών για να γίνουμε δυνατότερες/οι μαζί.

Σημειώστε τις ημερομηνίες των πρώτων συναντήσεων των δικτύων και των ομάδων, για τη φετινή χρονιά (όλες οι συναντήσεις θα γίνουν απογευματινές ώρες):

  • Δίκτυο για το Δικαίωμα στην Αντίρρηση Συνείδησης​: Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020
  • Τοπική Ομάδα Πάτρας: Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020
  • Δίκτυο Προσφυγικού-Μεταναστευτικού: Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020
  • Δίκτυο Φύλου: Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020
  • Φοιτητική ομάδα Αθήνας: Παρασκευή 2 και Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020
  • Τοπική Ομάδα Βέροιας: Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020
  • Τοπική Ομάδα Καλαμάτας: Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020
  • Τοπική Ομάδα Θεσσαλονίκης: Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Στις παραπάνω συναντήσεις, θα συζητήσουμε για τη λειτουργία, την οργάνωση και τη δράση των δικτύων και των ομάδων και θα συντονίσουμε τα επόμενα μας βήματα μαζί, με σεβασμό στις διαφορετικές δυνατότητες συμμετοχής.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στείλτε email στο activism@amnesty.org.gr, δηλώνοντάς μας για ποιο δίκτυο ή ομάδα ενδιαφέρεστε!

Σε αυτό το ταξίδι σε θέλουμε δίπλα μας!

*Λαμβάνοντας υπόψιν τις νέες συνθήκες λόγω Covid-19 και με γνώμονα της προστασία της υγείας όλων, καθώς και την ασφάλεια των ευπαθών ομάδων, οι συναντήσεις των δικτύων δράσης και των ομάδων ακτιβιστριών/στων, θα πραγματοποιηθούν ψηφιακά μέσω Zoom. Για όλες τις λεπτομέρειες, θα λάβετε πληροφορίες μέσω emailως απάντηση στη δήλωση ενδιαφέροντος που θα μας στείλετε.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.