ΤΟΥΡΚΙΑ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 1.000 ΗΜΕΡΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ OSMAN KAVALA

Δημοσιεύθηκε στις 27 Ιουλίου 2020, 12:32Εκτύπωση

Ακτιβιστές/ριες σε όλο τον κόσμο θα λάβουν μέρος σε ένα ευρύ φάσμα δημιουργικών εκστρατειών για τις χίλιες ημέρες φυλάκισης του υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Osman Kavala, στην Τουρκία.

Η εκστρατεία Free Osman Kavala έχει οργανώσει μια σειρά δραστηριοτήτων για να τραβήξει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στην υπόθεση. Ο Osman Kavala βρίσκεται υπό προδικαστική κράτηση στη Φυλακή Υψηλής Ασφάλειας του Silivri στην Κωνσταντινούπολη, από τη σύλληψή του την 1η Νοεμβρίου 2017 μέχρι σήμερα. Η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει την εκστρατεία.

«Ο Osman Kavala παραμένει στη φυλακή παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που κατέληξε με έμφαση στο συμπέρασμα ότι πρέπει να απελευθερωθεί αμέσως, θεωρώντας ότι η δίωξή του και η φυλάκιση οφείλονται σε ένα απώτερο κίνητρο – την αποσιώπηση του ίδιου και της κοινωνίας των πολιτών. Δεν θα σταματήσουμε έως ότου απελευθερωθεί και αυτή η αφόρητη αδικία τελειώσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εκστρατείας Free Osman Kavala.

Εδώ και 1.000 ημέρες ο Osman Kavala κρατείται για τρεις αβάσιμες κατηγορίες. Τον Φεβρουάριο του 2020 αθωώθηκε από τη  μια κατηγορία, για να κατηγορηθεί έπειτα για «κατασκοπεία» τον Μάρτιο. Αυτή ήταν μια προσπάθεια να παρακαμφθεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δήλωνε ότι η κράτησή του ήταν παράνομη.

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν αυτή τη θλιβερή συμβολική μέρα να περάσει απαρατήρητη.
— Milena Buyum, υπεύθυνη εκστρατειών της Διεθνούς Αμνηστίας της Τουρκίας

«Έχουμε συγκινηθεί βαθιά με την δημιουργικότητα που έχουν δείξει οι υποστηρικτές/ριες του Osman Kavala σε όλο τον κόσμο. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν αυτή τη θλιβερή συμβολική μέρα να περάσει απαρατήρητη», δήλωσε η Milena Buyum, υπεύθυνη της εκστρατείας στη Διεθνή Αμνηστία της Τουρκίας.

«Εκτός από τα υπομνήματα και τις δράσεις της εκστρατείας, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δημιουργήσει κινούμενα σχέδια και όπερες, έργα τέχνης και ταινίες. Αυτές δεν είναι ατομικές εκφράσεις αλληλεγγύης, αλλά μέρος μιας συλλογικής παγκόσμιας έκκλησης προς την Τουρκία να τερματίσει την αδυσώπητη καταστολή των αντιφρονούντων και να απελευθερώσει τον Osman Kavala

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.