ΠΟΛΩΝΙΑ: Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Δημοσιεύθηκε στις 15 Ιουλίου 2020, 11:57Εκτύπωση

Μετά τη νίκη του Andrzej Duda στις προεδρικές εκλογές της Πολωνίας, ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη, Nils Muiznieks δήλωσε:

 «Είμαστε σταθεροί στην αποφασιστικότητά μας να παραμείνουμε δίπλα στις ομάδες και τα άτομα που στοχοποιούνται από το κράτος και να αντισταθούμε στην ανατροπή της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Πολωνία.

 «Δεν θα φοβηθούμε εκείνους που προσπαθούν να φιμώσουν τις επικριτικές φωνές της Πολωνίας και να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα φόβου. Θα συνεχίσουμε να ασκούμε πιέσεις ενάντια στις προσπάθειες για τη δημιουργία εχθρικού κλίματος απέναντι στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, στους πρόσφυγες και μετανάστες/ριες.

 «Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε πρόσβαση στις ασφαλείς αμβλώσεις καθώς στη σεξουαλική εκπαίδευση, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι γυναίκες μπορούν να λαμβάνουν υγιείς αποφάσεις σε μια χώρα όπου τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα είναι ήδη εξαιρετικά περιορισμένα.

Είμαστε σταθεροί στην αποφασιστικότητά μας να παραμείνουμε δίπλα στις ομάδες και τα άτομα που στοχοποιούνται από το κράτος και να αντισταθούμε στην ανατροπή της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Πολωνία.
— Nils Muiznieks, Διεθνής Αμνηστία

 «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την πολωνική δικαιοσύνη ενάντια στη συνεχιζόμενη επίθεση της κυβέρνησης σε δικαστές και εισαγγελείς που υψώνουν τις φωνές τους κατά της καταστολής των δικαιωμάτων και των ελευθεριών.

 «Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στην ομοφοβική και τρανσφοβική προπαγάνδα και την παράλογη ιδέα ότι η επιλογή του τρόπου ζωής κάποιου απειλεί την πολωνική ταυτότητα.

 «Το έργο των οργανώσεων που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Πολωνία παραμένει εξαιρετικά σημαντικό και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε δίπλα τους».

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.