ΤΟΥΡΚΙΑ: Η ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ OSMAN KAVALA ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΒΑΝΑΥΣΟΤΗΤΑ

Δημοσιεύθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2020, 11:53Εκτύπωση

Η απόφαση να συλληφθεί ο Osman Kavala βάσει νέων κατηγοριών μόλις λίγες ώρες αφότου το δικαστήριο διέταξε την απελευθέρωσή του πρέπει να ανατραπεί άμεσα και ο ίδιος να απελευθερωθεί αμέσως, δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία.

«Αυτή η απόφαση είναι εσκεμμένα και συνειδητά βάναυση. Το να αφεθεί ελεύθερος μετά από σχεδόν δυόμισι χρόνια στη φυλακή, μόνο για να του στερήσουν την ελευθερία λίγο αργότερα, συνιστά καταστροφικό πλήγμα για τον Osman Kavala, την οικογένειά του και όλους/ες όσους/ες μάχονται για τη δικαιοσύνη στην Τουρκία,» δήλωσε η Milena Buyum, υπεύθυνη εκστρατειών της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία.

«Αυτό το τελευταίο επεισόδιο κακόβουλης κράτησης σκόρπισε τις ελπίδες του Osman Kavala και της οικογένειάς του που περίμεναν να τον υποδεχτούν στην αγκαλιά τους.»

«Αυτή η κυνική και εξωφρενική εκ νέου κράτησή, μόνο αυξάνει  τη θέλησή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για λογαριασμό του Osman Kavala. Είναι καιρός η Τουρκία να τερματίσει την αδυσώπητη καταστολή όσων διαφωνούν. Ο Osman Kavala πρέπει να απελευθερωθεί αμέσως από τη φυλακή και η παράλογη καταδίωξή του να σταματήσει.»

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.