ΠΟΛΩΝΙΑ: ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2019, 12:26Εκτύπωση

Μπροστά σε μια ψηφοφορία σχετικά με ένα νομοσχέδιο το οποίο θα μετέτρεπε τη διδασκαλία ή ακόμα και την προώθηση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε άτομα κάτω των 18 ετών, σε έγκλημα που τιμωρείται με έως και τρία χρόνια φυλάκισης, η Διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας Πολωνίας, Draginja Nadazdin δήλωσε:

Αυτός ο απερίσκεπτα οπισθοδρομικός νόμος θα ενθαρρύνει τον φόβο και την άγνοια, θέτοντας τους νέους ανθρώπους σε κίνδυνο. 

 

«Ο αντίκτυπός του θα γίνει αισθητός πέρα από τη σχολική τάξη, προκαλώντας μια τρομακτική επίδραση στους δασκάλους/ες, τους ακτιβιστές/ριες, μέχρι και τους γονείς που θα θέλουν να μιλήσουν στα παιδιά τους για το σεξ.

Η σεξουαλική εκπαίδευση είναι ζωτικής σημασίας για την ενημέρωση των νέων σχετικά με το σώμα τους και τη σημασία πραγμάτων όπως οι υγιείς σχέσεις, η συναίνεση, η αντισύλληψη και η πρόληψη των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών.

Στην Πολωνία, όπου η πρόσβαση στην άμβλωση είναι νόμιμη μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, η σημασία της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης είναι ακόμη πιο ζωτική. Αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο εξισώνει την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία, αποκαλύπτει την ανησυχητική ομοφοβία που ενισχύεται από αυτό τον νόμο.

Η πολιτική πρέπει να κρατηθεί έξω από τη σχολική τάξη.

 

Γι’ αυτό καλούμε τους βουλευτές να απορρίψουν αυτόν τον νόμο».

Εκπρόσωποι της Διεθνούς Αμνηστίας θα συμμετέχουν στις διαδηλώσεις ενάντια στο νομοσχέδιο στις 18 Οκτωβρίου. Ακολουθήστε τους λογαριασμούς @MikoCzerwinski και @DNadazdin στο twitter.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το κυβερνόν Κόμμα Δικαίου και Δικαιοσύνης (PiS) κέρδισε μερικώς τις βουλευτικές εκλογές της προηγούμενης Κυριακής. Ωστόσο, το PiS έχασε την πλειοψηφία στον ανώτατο οίκο του Κοινοβουλίου, τη Γερουσία, ενώ ο Πολιτικός Συνασπισμός πήρε 51 έδρες έναντι των 49 της PiS.

Η Πολωνία έχει επικυρώσει τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, την CEDAW και την CERD και έχει διεθνείς υποχρεώσεις όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα για να παρέχει πρόσβαση στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και ενημέρωση, και να αμφισβητεί τα στερεότυπα των φύλων στην κοινωνία.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε μετά από έξι μήνες μακράς ομοφοβικής εκστρατείας, εξισώνοντας τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα με τους παιδεραστές.

Ο νόμος μπορεί δυνητικά να θέσει την εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας της Πολωνίας «Ας μιλήσουμε για το Ναι» σε κίνδυνο.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.