Ο JULIAN ASSANGE ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε στις 2 Μαΐου 2019, 11:56Εκτύπωση

Μετά την αναγγελία της σύλληψης του Julian Assange και το αίτημα για έκδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Massimo Moratti, Αναπληρωτής Διευθυντής Έρευνας της Διεθνούς Αμνηστία για την Ευρώπη, δήλωσε:

«Η Διεθνής Αμνηστία καλεί το Ηνωμένο Βασίλειο να αρνηθεί να εκδώσει ή να στείλει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τον Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ, όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να αντιμετωπίσει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων συνθηκών κράτησης που θα παραβίαζαν την απόλυτη απαγόρευση βασανιστηρίων και άλλων κακομεταχειρίσεων, καθώς και μιας άδικης δίκης λόγω του έργου του στο Wikileaks.

«Γνωρίζουμε τις καταγγελίες για βιασμό και άλλου είδους σεξουαλική βία κατά του Julian Assange, οι οποίες θα πρέπει να διερευνηθούν δεόντως κατά τρόπο που να σέβεται τα δικαιώματα τόσο των καταγγελλόντων όσο και του κατηγορουμένου και να προσέλθει στη δικαιοσύνη αν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του. Εάν η σουηδική κυβέρνηση αποφασίσει να διεκδικήσει την έκδοση του κ. Assange από το Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει επίσης να τηρήσει την αρχή της μη επαναπροώθησης, και να μην τον εκδώσει ή να τον στείλει με άλλον τρόπο στις ΗΠΑ.

«Καλούμε τις βρετανικές αρχές να συμμορφωθούν με τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν στον Ισημερινό, ότι δεν θα σταλεί οπουδήποτε μπορεί να αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή,  βασανιστήρια ή άλλου κάποιου είδους κακομεταχείριση.»

 

 

 

 

 

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.