ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ: ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΩΣ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 15 Μαρτίου 2019, 16:44Εκτύπωση

Οι τρομερές επιθέσεις στα δυο τζαμιά στην πόλη Christchurch στη Νέα Ζηλανδία, στις οποίες οι σκοπευτές σκότωσαν 49 άτομα και τραυμάτισαν τουλάχιστον 48 ακόμη, συνιστούν μια ολέθρια υπενθύμιση των συνεπειών της ανεξέλεγκτης ανοχής του μίσους και της δαιμονοποίησης, όπως δήλωσε σήμερα η Διεθνής Αμνηστίας. Ο Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης δήλωσε:

«Πρόκειται για μια από τις πιο σκοτεινές μέρες στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας. Οι επιτιθέμενοι, οι οποίοι εξαπόλυσαν το θανατηφόρο μίσος και τον ρατσισμό τους πάνω σε γυναίκες, άντρες και παιδιά που συμμετείχαν στις προσευχές της Παρασκευής, μας βύθισαν όλους και όλες στο σοκ και τη θλίψη.

Πρόκειται επίσης, για μια στιγμή αναμέτρησης για τους ηγέτες σε ολόκληρο τον κόσμο, που ενθάρρυναν ή έκαναν τα κλειστά μάτια στη μάστιγα της Ισλαμοφοβίας. Η πολιτική της δαιμονοποίησης κόστισε σήμερα σε 49 ανθρώπους τη ζωή τους. Οι καταγγελίες ότι οι επιτιθέμενοι έδρασαν υποστηρίζοντας ένα ακραίο ρατσιστικό μανιφέστο, πρέπει να κινητοποιήσουν τους παγκόσμιους ηγέτες, ώστε να ξεκινήσουν επιτέλους να αντιτίθενται στην ιδεολογία αυτή, που είναι γεμάτη μίσος.

Σήμερα στεκόμαστε μαζί με όλους αυτούς και όλες αυτές που έχασαν τους αγαπημένους/ες τους, και υποσχόμαστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια σε αυτό το μίσος. Η Νέα Ζηλανδία στην οποία πιστεύουμε είναι εκείνη που ανθεί σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, καλωσορίζει τους/τις πρόσφυγες και σέβεται τα δικαιώματα όλων στην άσκηση της θρησκείας τους ειρηνικά. Οι επιθέσεις αυτές μπορούν μόνο να ενδυναμώσουν την αποφασιστικότητά μας, να αγωνιστούμε για μια κοινωνία που θα οικοδομείται γύρω από την ειρήνη, την ελπίδα και τη δικαιοσύνη.»

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.