ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2019, 12:15Εκτύπωση

Είναι ώρα να τερματιστεί η πολιτική προσποίηση και να προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα στα σύνορα, όπως δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία. Με αφορμή τη σημερινή ομιλία του Προέδρου Τραμπ για τις πολιτικές της διοίκησής του προς τους αιτούντες/ούσες άσυλο και τους μετανάστες/στριες στα σύνορα, η Margaret Huang, γενική διευθύντρια  της Διεθνούς Αμνηστίας, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι επίμονες προσπάθειες του προέδρου Τραμπ να παρουσιάσει τους αιτούντες/ούσες άσυλο στα σύνορα σαν να μην είναι άνθρωποι δεν πρέπει πλέον να επιτρέπεται από οποιαδήποτε περίοδο ομοσπονδιακής υποστήριξης. Ο τοίχος που προτείνει δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα διχαστικό σύμβολο φόβου και δεν θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί καθόλου».

«Η Διοίκηση Τραμπ έκανε ό, τι ήταν δυνατόν για να καταστήσει τις συνθήκες στα σύνορα όσο πιο αφόρητες. Από τον εξαναγκασμό των ανθρώπων να παραμένουν σε μια επικίνδυνη χώρα, τη σκόπιμη επιβράδυνση της διαδικασίας μετακίνησής τους, μέχρι την κράτηση παιδιών εδώ και αρκετούς μήνες, και την παράνομη και εξ ολοκλήρου απόρριψη των αιτούντων άσυλο, οι ΗΠΑ κατάφεραν μόνο να αυξήσουν τη δυστυχία για τους ανθρώπους που επιζητούν προστασία».

«Αυτό είναι μια κρίση που δημιούργησε πλήρως η ίδια η διοίκηση. Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε αυτή τη πολιτική στάση και να εργαστούμε ώστε να δημιουργήσουμε πολιτικές που θα αντιμετωπίζουν τις οικογένειες με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και σεβασμό».

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.