Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟ 2018 - ΚΑΙ ΟΣΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ

Δημοσιεύθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2018, 14:33Εκτύπωση

Στις παρακάτω ιστορίες γιορτάζουμε τα θετικά που προήλθαν από την κινητοποίησή μας τον περασμένο χρόνο και τους γενναίους ανθρώπους που βοήθησαν να γίνουν όλα αυτά δυνατά.

Το πιο σημαντικό είναι ότι εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία να αναλογιστούμε τι πρέπει να γίνει ακόμα και τους ανθρώπους που ακόμα αντιμετωπίζουν αδικίες.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

muhammad_bekzhanov

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΑΣ

Τον περασμένο χρόνο, η Διεθνής Αμνηστία βοήθησε στην απελευθέρωση τουλάχιστον 170 ατόμων που φυλακίστηκαν άδικα σε 18 χώρες. Τέθηκαν υπό κράτηση με μοναδικό κριτήριο το   ποιοι/ες είναι και τι πιστεύουν, και πλέον, αυτοί οι γενναίοι/ες ακτιβιστές/στριες μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους προωθώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο.

Muhammas Bezhanov, Ουζμπεκιστάν

Συγγραφέας και ακτιβιστής, ο Muhammad αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο του 2017 , έχοντας ζήσει 17 χρόνια στη φυλακή βάσει ψευδών κατηγοριών. Κατά τη διάρκεια της κράτησής του, εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές/τριες της Διεθνούς Αμνηστίας ζήτησαν την ελευθερία του, χωρίς να το βάζουν κάτω, έως ότου απελευθερώθηκε.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ

Χιλιάδες υπερασπιστές/στριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξακολουθούν να γίνονται στόχοι λόγω του έργου τους και κρατούνται σε φυλακές σε όλο τον κόσμο. Χιλιάδες δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί, δικηγόροι, καλλιτέχνες, ακτιβιστές/στριες και άλλοι/ες συνελήφθησαν και κρατήθηκαν στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Eren Keskin, Τουρκία

Η Eren είναι δικηγόρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αντιμετωπίζει σήμερα κίνδυνο φυλάκισης.  Είχε επανειλημμένα αποτελέσει στόχο των Τουρκικών Αρχών και καταδικάστηκε επειδή εξέφρασε τις ειρηνικές τις απόψεις. Επιπλέον αντιμετωπίζει περισσότερες από 140 διώξεις για το ρόλο της ως συμβολικής εκδότριας μιας κουρδικής εφημερίδας που σήμερα δεν κυκλοφορεί καθώς απαγορεύτηκε.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗN ΛΟΑΤΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΑΣ

Τον περασμένο χρόνο, η Διεθνής Αμνηστία συνέβαλε στην ψήφιση 41 νόμων, οι οποίοι ενδυνάμωναν τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΙ ατόμων. Μετά από χιλιάδες εκκλήσεις ακτιβιστών/στριων της Διεθνούς Αμνηστίας προς την Ταϊβάν  προκειμένου να «πει ναι» στην ισότητα στον γάμο, το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι ο γάμος μεταξύ ατόμων του  ιδίου φύλου συνιστά συνταγματικό δικαίωμα. Η Ταϊβάν βρίσκεται πλέον πιο κοντά στο να είναι η πρώτη χώρα στην Ασία  που θα νομιμοποιήσει τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Victoria Hsu, Ταιβάν

Η Βικτώρια  υπήρξε επικεφαλής δικηγόρος την περίοδο λήψης της ιστορικής απόφασης της Ταϊβάν  όσον αφορά την ισότητα στον γάμο. Η Βικτώρια, οι δικηγόροι και ακτιβιστές/στριες της Συμμαχίας της Ταϊβάν για την Προώθηση των Δικαιωμάτων Πολιτικής Σύμπραξης βρίσκονται στο επίκεντρο του αγώνα για την ισότητα στον γάμο στην Ταϊβάν και συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις για ευρύτερα δικαιώματα και ελευθερίες στην κοινότητα των ΛΟΑΤΙ ατόμων.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ

Πολλές κοινότητες των ΛΟΑΤΙ ατόμων εξακολουθούν να ζουν με το φόβο των διακρίσεων και της βίας. Το 2017, η Τσετσενική κυβέρνηση ενορχήστρωσε ένα «gay purge» [«εξολόθρευση των ομοφυλοφίλων»], όπου περισσότεροι από 100 άντρες κυνηγήθηκαν, απήχθησαν, βασανίστηκαν και ορισμένοι σκοτώθηκαν. Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει κατηγορηθεί για αυτά τα εγκλήματα.

Mikhail Tumasov, Ρωσία

Ο Mikhail, Πρόεδρος του ρωσικού δικτύου ΛΟΑΤΙ,  προωθεί τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΙ ατόμων στη Ρωσία και προσφέρει υποστήριξη σε όσους/ες βρίσκονται σε κίνδυνο. Παρόλο που ο Mikhail και η ομάδα του έχουν απομακρύνει σε ασφαλές μέρος περισσότερους από 130 ανθρώπους από την περιοχή, από τον Απρίλιο του 2017, έχουν ήδη γίνει αρκετές απόπειρες απαγωγής των ανθρώπων που έχουν μεταφερθεί σε άλλες περιοχές.

ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ/ΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΑΣ

Ένα ελεύθερο και ασφαλές διαδίκτυο είναι ένα ουσιαστικό εργαλείο για τους ακτιβιστές/στριες σε παγκόσμιο επίπεδο. Την προηγούμενη χρονιά, η Διεθνής Αμνηστία αποκάλυψε και σταμάτησε τις επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού και phishing κατά ακτιβιστών, δημοσιογράφων, bloggers και ειρηνικών διαδηλωτών - αποτρέποντας παραβιάσεις της ιδιωτικής τους ζωής που θα απειλούσαν ακόμα και τη δουλειά τους.

Diep Saeeda, Πακιστάν

Μία ακτιβίστρια από τη Lahore, η Diep είναι μία από τους πολλούς/ές που έχουν γίνει στόχοι επιθέσεων ηλεκτρονικού «ψαρέματος» (phishing) και  άλλων προσπαθειών παράνομης πρόσβασης στις προσωπικές τους συσκευές. Η Διεθνής Αμνηστία χρησιμοποίησε την ψηφιακή εγκληματολογική έρευνα και ανάλυση κακόβουλου λογισμικού  προκειμένου να βοηθήσει την Diep να αναγνωρίζει αυτές τις επιθέσεις και να προστατεύει τις συσκευές της, επιτρέποντάς της με αυτό τον τρόπο  να συνεχίσει τη σημαντική της δουλειά.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ

Τη στιγμή που η νέα τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει ισχυρή δύναμη για να βοηθήσει τον κόσμο, ταυτόχρονα ενδέχεται να παρουσιάσει πραγματικές απειλές για τους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόσο διαδικτυακά όσο και εκτός. Τον Ιούνιο του 2018, ένα μέλος του προσωπικού της Διεθνούς Αμνηστίας έγινε στόχος ενός κακόβουλου προγράμματος (spyware) το οποίο πωλούσε η ισραηλινή εταιρεία επιτήρησης NSO.

Danna Ingleton, Ηνωμένο Βασίλειο

Η Danna αποτελεί σημαντικό μέλος της ομάδας τεχνολογίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Διεθνούς Αμνηστίας. Η Danna μαζί με την  ομάδα της ενισχύουν την ικανότητα της Διεθνούς Αμνηστίας να αξιοποιεί την τεχνολογία για να παρακολουθεί, να προωθεί και να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΑΣ

Οι κρίσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αν δεν αποκαλυφθούν. Για περισσότερο από ένα χρόνο, η Διεθνής Αμνηστία διεξήγαγε προσεκτικές έρευνες συγκεντρώνοντας στοιχεία για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Myanmar. Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι ένα  δυναμικό μέρος της εκστρατείας της Διεθνούς Αμνηστίας για τον τερματισμό της βίας, για το εμπάργκο κατά της χρήσης όπλων και την πρόσβαση σε ανθρωπιστικές δράσεις.

Micah Fargour, ΗΠΑ

Ως Ειδική Σύμβουλος τηλεανίχνευσης στην Ομάδα Αντιμετώπισης Κρίσεων της Διεθνούς Αμνηστίας, η Micah ανέλυσε δορυφορικές εικόνες, οι οποίες - με την υποστήριξη καταθέσεων, φωτογραφιών και βίντεο - βρήκαν αποδείξεις εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας από το στρατιωτικό σώμα της Myanmar. Η ομάδα της αποτελείται από αναλυτές/τριες και ερευνητές/τριες πεδίου, οι οποίοι έχουν αποδείξει μια σειρά σοβαρών καταχρήσεων - συμπεριλαμβανομένης της εθνοκάθαρσης, των παράνομων δολοφονιών και των αυθαίρετων συλλήψεων. Η ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων ήταν η πρώτη που επιβεβαίωσε τη χρήση ναρκών κατά προσωπικού κατά μήκος των συνόρων με το Μπαγκλαντές.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ

Η σύγκρουση στο Νότιο Σουδάν παραμένει μια από τις πιο παραμελημένες κρίσεις στον κόσμο, με επτά εκατομμύρια ανθρώπους που χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια και προστασία. Μετά την εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας και άλλων φορέων, ο ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα που θέσπισε εμπάργκο όπλων στο Νότιο Σουδάν τον Ιούλιο του 2018. Ωστόσο, συνεχίζονται ακόμα οι βιαιοπραγίες και οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων.

Joan Nyanyuki, Κένυα

Η Joan είναι διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας για την περιφέρεια της Ανατολικής Αφρικής. Αυτή και η ομάδα της αρνούνται να σιωπήσουν, μιλώντας συνεχώς για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Νότιο Σουδάν.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΑΣ

Υπάρχουν περισσότεροι πρόσφυγες από ποτέ, με εκατομμύρια ανθρώπων να φεύγουν για να γλιτώσουν τις συγκρούσεις, τη βία και τις διώξεις σε όλο τον κόσμο. Η Διεθνής Αμνηστία συνέβαλε στη δημιουργία και την ενίσχυση κοινοτικών προγραμμάτων  επιχορήγησης σε τουλάχιστον πέντε χώρες, υποστηρίζοντας τους πρόσφυγες ώστε να ζουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Shankar Kasynathan, Αυστραλία

Ως Συντονιστής της Εκστρατείας για τους Πρόσφυγες της Διεθνούς Αμνηστίας στην Αυστραλία, ο Σάνκαρ προχώρησε σε μια εκστρατεία με την οποία ζητούσε από τους ηγέτες κοινοτήτων να υποστηρίξουν προγράμματα χορηγιών που επανεγκαθιστούν πρόσφυγες. Μέσα σε ένα χρόνο, περισσότεροι από 50 κοινοτικοί ηγέτες σε όλη τη χώρα συμφώνησαν. Πλέον έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με 19 τοπικές κυβερνήσεις προκειμένου να υποστηρίξουν το έργο της Διεθνούς Αμνηστίας.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ

Πολλές κυβερνήσεις εξακολουθούν να χρησιμοποιούν απάνθρωπα μέσα για να εμποδίσουν τους πολίτες να ζητούν άσυλο στις χώρες τους. Λόγω των ξενοφοβικών ρητορικών και σκληρών νέων νόμων στις ΗΠΑ, μόλις 11 Σύριοι πρόσφυγες έγιναν δεκτοί στη χώρα μέχρι τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Στα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού, πάνω από 15.000 γονείς και παιδιά της Κεντρικής Αμερικής έχουν χωριστεί μεταξύ τους, ως «τρόπος αποτροπής και τιμωρίας» για την παράνομη διέλευση.

Aaron Tovo, ΗΠΑ

Ο Aaron είναι εθελοντής της Διεθνούς Αμνηστίας στη Μινεσότα. Το 2016, η ομάδα του ήταν η πρώτη που παρουσίασε επιτυχημένες λύσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για την υποδοχή και επανεγκατάσταση Σύριων προσφύγων στις Ηνωμένες Πολιτείες - πρώτα στον Άγιο Παύλο και στη συνέχεια στη Μινεάπολη. Η ομάδα εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις σε εκλεγμένους αξιωματούχους για περισσότερα αναγνωρίσιμα δικαιώματα υπέρ των προσφύγων, ιδίως εκείνων από τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Αμερική.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ Η ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΑΣ

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού των εταιρειών τεχνολογίας δεν είναι διαφανείς, συχνά μπορούν να συγκαλύψουν κρυφές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το 2017, χιλιάδες υποστηρικτές/τριες της Διεθνούς Αμνηστίας προσπάθησαν με επιτυχία να πιέσουν την Apple ώστε να δημοσιεύσει τον κατάλογο των μεταλλουργικών εγκαταστάσεων κοβαλτίου στην αλυσίδα εφοδιασμού της. Η Samsung, η BMW και η Renault έκαναν το ίδιο λόγω της πίεσης της Διεθνούς Αμνηστίας. Αυτές και άλλες μορφές πίεσης ώθησαν τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ) να υποσχεθεί ότι θα εξαλείψει την παιδική εργασία έως το 2025.

Η αδερφή Catherine Mutindi, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Η αδελφή Catherine εργάζεται στο Bon Pasteur όπου, μεταξύ άλλων παρεμβάσεων, αυτή και η ομάδα της βοηθούν τους πρώην ανθρακωρύχους να επιστρέψουν στο σχολείο. Με την υποστήριξη της Διεθνούς Αμνηστίας, πιέζει τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει επιτέλους να αγνοεί τις οδυνηρές πραγματικότητες της αλυσίδας εφοδιασμού κοβαλτίου.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ

Πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως εξακολουθούν να υπολείπονται στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας του 2018 #ToxicTwitter αποκάλυψε την κλίμακα και τη φύση τόσο της βίας όσο και της κακοποίησης που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο Twitter και ανέδειξε την αποτυχία της εταιρείας να αναλάβει οποιεσδήποτε νόμιμες ενέργειες ως απάντηση σε αυτό το φαινόμενο κακομεταχείρισης των γυναικών. Πολλές γυναίκες, ειδικά όσες αντιμετωπίζουν κακόβουλα σχόλια λόγω της διαφορετικής ταυτότητάς τους στο διαδίκτυο, εξαναγκάζονται στη σιωπή στο Twitter, εξαναγκάζονται να αυτο-λογοκρίνονται ή να εγκαταλείπουν εξ ολοκλήρου την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Renee Bracey, ΗΠΑ

Η Renee είναι συγγραφέας, ακτιβίστρια για την αναπαραγωγική δικαιοσύνη και ειδική στο θέμα των αμβλώσεων. Ως δυναμική συνήγορος που εργάζεται για να τερματίσει το στίγμα της άμβλωσης, η Renee λαμβάνει ρατσιστικές απειλές και σχόλια μισογυνισμού γεμάτα μίσος και βία στο Twitter σχεδόν καθημερινά.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΑΣ

Η Διεθνής Αμνηστία είναι ένα παγκόσμιο κίνημα ανθρώπων που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το 2017, σχεδόν επτά εκατομμύρια υποστηρικτές/τριες της Διεθνούς Αμνηστίας έλαβαν μέτρα – κάνοντας διαμαρτυρίες, συγγράφοντας, κάνοντας εκκλήσεις και πολλά άλλα -  με σκοπό να υπερασπιστούν και να προωθήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα παντού.

Emily Helsby, Ηνωμένο Βασίλειο

Η Emily υπήρξε ακτιβίστρια της Διεθνούς Αμνηστίας από την ηλικία των 16 ετών. Μέσα από την επιτροπή της συμβουλευτικής ομάδας για τη νεολαία και την επιτροπή δικτύου φοιτητών, η Emily και οι φίλοι/ες της μας βοήθησαν να έρθουμε σε επαφή με περισσότερους νέους σε όλο τον κόσμο.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ

Υποδεχόμαστε όλο και περισσότερους υποστηρικτές/τριες κάθε χρόνο, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα για την ποικιλομορφία του κινήματος της Διεθνούς Αμνηστίας. Φέτος, εστιάζουμε στο να είμαστε πιο πσυμπεριληπτικοί/ες, να ενθαρρύνουμε περισσότερες νεαρές γυναίκες να συμμετάσχουν και να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουν μια πλατφόρμα για να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Pashtana, Αφγανιστάν

Η Pashtana έγινε πρόσφατα μέλος του Διεθνούς Κινήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στο Αφγανιστάν: «Έγινα μέλος στην Διεθνή Αμνηστία επειδή αισθάνομαι ότι ανήκω κάπου,  αναλαμβάνω υποθέσεις τις οποίες υλοποιώ με πάθος και το πιο σημαντικό είναι ότι η Διεθνής Αμνηστία μου έδωσε έναν ασφαλή χώρο για να εξελιχθώ, μέσα σε μια ποικιλόμορφη κοινότητα ακτιβιστών».

ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΑΣ

Μέχρι το 2018, υπήρχε μια σχεδόν Συνταγματική απαγόρευση των αμβλώσεων στην Ιρλανδία. Μετά από δεκαετίες συνεχόμενων εκστρατειών από ακτιβιστές, ακτιβίστριες και οργανώσεις υπέρ των  σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της Διεθνούς Αμνηστίας, το Ιρλανδικό κοινό ψήφισε φέτος την κατάργηση της απαγόρευσης των αμβλώσεων στη χώρα, επιτρέποντας στο Κοινοβούλιο να νομοθετεί για τις υπηρεσίες αμβλώσεων.

Tara Flyn, Ιρλανδία

Η Tara είναι μία Ιρλανδή ηθοποιός, κωμικός και αγωνίστρια και μια από τις πρώτες γυναίκες που έσπασε τη σιωπή της σχετικά με τις ιστορίες για την άμβλωση. «Τώρα ξέρετε ότι είμαι μία από αυτές. Μόνο μία. Χιλιάδες έχουν ταξιδέψει. Χιλιάδες έχουν διακινδυνεύσει 14 χρόνια στη φυλακή εξαιτίας της αγοράς χαπιών από το διαδίκτυο. Χιλιάδες έχουν θέσει τη ζωή τους σε κίνδυνο κάνοντας πράγματα που θα ταίριαζαν σε μια βικτοριανή ιστορία τρόμου».

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ

Μετά από μια μαραθώνια 16ωρη συζήτηση τον Αύγουστο, η Γερουσία της Αργεντινής απέρριψε έναν νόμο που θα έσωζε τις ζωές των γυναικών με τη νομιμοποίηση της άμβλωσης κατά τις πρώτες 14 εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Το αποτέλεσμα ήταν ένα πισωγύρισμα, αλλά όχι το τέλος, και η εκστρατεία για την νομιμοποίηση των αμβλώσεων στην Αργεντινή συνεχίζεται.

Noel De Toledo, Αργεντινή

Η Noel είναι μέρος μιας ομάδας νέων ακτιβιστών της Διεθνούς Αμνηστίας που αγωνίζονται για ασφαλή και νόμιμη άμβλωση στην Αργεντινή.

«Εμείς, ως νέοι, έχουμε κάνει αυτό το σκοπό δικό μας και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την νομιμοποίηση της άμβλωσης και η σεξουαλική παιδεία να είναι υποχρεωτικό μέρος του σχολικού προγράμματος σπουδών. Αυτό το πράσινο κύμα είναι ασταμάτητο».

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.