ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ «ΝΑΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2017, 12:56Εκτύπωση

Η κυβέρνηση θέλησε μέσα από αυτή την έρευνα να σφυγμομετρήσει την κοινή γνώμη της Αυστραλίας σχετικά με αυτό το ζήτημα. Η Αυστραλία μίλησε ξεκάθαρα.

Naomi Vaughan, Συντονίστρια της Εκστρατείας για την Ισότητα των Ευκαιριών Γάμου της Αυστραλίας, Διεθνής Αμνηστία Αυστραλίας. 

Η Διεθνής Αμνηστία χαιρετίζει θερμά την σημερινή αυτή ανακοίνωση. Η πλειοψηφία των Αυστραλών που συμμετείχαν στην έρευνα μέσω ταχυδρομείου σχετικά με τον αυστραλιανό νόμο για το γάμο δήλωσε «ναι» στην ισότητα, την αγάπη, τη δικαιοσύνη και την οικογένεια.

«Η ισότητα του γάμου είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα και όλοι οι Αυστραλοί έχουν το δικαίωμα στην ίση μεταχείριση σύμφωνα με το νόμο. Τα ζευγάρια LGBTQI περίμεναν αρκετά για την ισότητα του γάμου και είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε την Αυστραλία να κάνει ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη αυτού του στόχου», δήλωσε η Συντονίστρια της Εκστρατείας για την Ισότητα των Ευκαιριών Γάμου της Αυστραλίας, Naomi Vaughan.

«Η κυβέρνηση θέλησε μέσα από αυτή την έρευνα να σφυγμομετρήσει την κοινή γνώμη της Αυστραλίας σχετικά με αυτό το ζήτημα. H Αυστραλία μιλησέ ξεκάθαρα. Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να προβεί σε κατάλληλες ενέργειες για την επίτευξη της ισότητας του γάμου για όλους τους Αυστραλούς μέχρι τα τέλη του 2017».

«Οι Αυστραλοί είπαν ΝΑΙ, τώρα ήρθε η ώρα του Κοινοβουλίου να κάνει το ίδιο. Η ισότητα του γάμου έχει σημασία για τους Αυστραλούς. Απομένουν 23 μέρες μέχρι το τέλος του κοινοβουλευτικού έτους, πρωθυπουργέ Turnbull», δήλωσε η Naomi Vaughan.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.